Societat

Vida social

Una sardana per a Leo Messi

El músic olotí Josep Navarro ha compost una peça en honor del jugador del FC Barcelona, per encàrrec de la penya Almogàvers Garrotxins i Flor de Fajol

Es ballarà per primer cop el mes que ve a Tossa de Mar

El jugador del FC Barcelona Leo Messi ha inspirat una sardana que s'estrenarà el dia 11 de maig a Tossa de Mar, durant una trobada de penyes barcelonistes. La iniciativa, però, és olotina, ja que la peça la van encarregar la penya blaugrana Almogàvers Garrotxins i l'associació cultural i sardanista Flor de Fajol, arran d'una idea d'un penyista, Jaume Verdaguer, que va considerar que seria una bona manera de retre un homenatge “al millor jugador del món”. La partitura l'ha compost el mestre Josep Navarro, de la cobla La Principal d'Olot. La data de l'estrena es va anunciar ahir a Olot, en un acte amb la premsa que va reunir representants de les entitats promotores i de la penya barcelonista de Tossa. De la sardana, poca cosa en va transcendir, tan sols que no és una sardana “molt llarga” i que conté fragments inspirats en himnes i melodies vinculades al club prou conegudes, van explicar ahir els seus promotors. Es titula Sardana + Sí, sense esmentar el nom del jugador, per esquivar els drets que sobre la imatge de Messi té el FC Barcelona. El pot tenir altres lectures, van admetre el president de la penya i el representant de Flor de Fajol, Jordi Compte i Jordi Ferrer respectivament. “Tot i que no era aquesta la intenció inicial”, hi van afegir.

El dia de l'estrena, Sardana + Sí serà interpretada per La Principal d'Olot i ballada, en clau d'exhibició, per Flor de Fajol. La mateixa cobla la incorporarà al seu repertori i no es descarta –tot i que no se n'ha parlat oficialment– que algun dia es toqui al Camp Nou, abans d'un partit, o que es balli a l'esplanada de l'estadi amb motiu d'algun esdeveniment. “I mirarem de fer-la arribar a Messi”, van anunciar.

En un principi es comptava fer l'estrena a Olot, però, en assabentar-se que a Tossa hi havia una trobada de penyes, van decidir sumar esforços. El president de l'entitat tossenca, Francisco Palou, va avançar la programació de la trobada barcelonista, que tindrà lloc els dies 9, 10 i 11. Entre els actes previstos destaquen –al marge de l'estrena de la sardana– una exposició de trofeus del FC Barcelona, un sopar popular, un concurs d'estendards de penyes i una exhibició del Club Patinatge Olot. S'hi esperen unes 300 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia