Societat

Premi Joan Blanca 2014 per Carme Forcadell i Miquel Mayol

Com cada any, el servei dels Afers Catalans de l'Ajuntament de Perpinyà atorga el seu premi Joan Blanca 2014 a dues personalitats compromeses de fa temps en la defensa i de la cultura i de la identitat catalanes. Enguany, després de la deliberació del jurat, reunit el dilluns 14 d'abril del 2014, els dos llorejats triats són Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, fundadora de la Plataforma per la llengua i personatge particularment destacat i preponderant en el procés per a la consulta sobre la independència de Catalunya i Miquel Mayol, antic diputat europeu per ERC. Mayol és també un dels membres fundadors de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent, de l'Esquerra Catalana dels Treballadors, de la Porta dels Països Catalans i de les escoles Bressola.

El premi Joan Blanca va ser creat a Perpinyà l'any 1994 per la Regidoria de Cultura catalana de la Vila. S'atorga cada any a dues personalitats compromeses de fa temps en la defensa i l'il.lustració de la cultura catalana i que han demostrat una real fidelitat per la capital del Rosselló. Joan Blanca és considerat com el símbol de la fidelitat a Perpinyà : al 1474, Joan Blanca, el Cònsol en cap, va refusar de donar les claus de la Vila als francesos que assetjaven la ciutat. En represàlia l'exercit francès va matar el seu fill. Per tal de saludar el seu acte heroic de resistència, el comte de Barcelona i rei d'Aragó, Joan II va atribuir a Perpinyà el títol de 'Fidelíssima Vila'.

L'entrega d'aquest premi tindrà lloc el dimecres 30 d'abril del 2014 a partir de les 20h30 durant la Nit Literària d'Òmnium Cultural al Palau de Congressos de Perpinyà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia