Societat

Cauen un 4% en 3 mesos els beneficiaris de la dependència

Les prestacions i els serveis s'han reduït un 5%

L'oposició reclama que es recuperi l'ajut vinculat a una residència

Munté avança que la futura llei catalana de dependència se centrarà més en la persona

Les estretors econòmiques es fan cada cop més evidents en una llei que s'havia de convertir en un nou pilar de l'estat del benestar: els 156.333 beneficiaris de la llei de la dependència del desembre passat s'han reduït ara a 150.342. Això vol dir una reducció del 4% del nombre de beneficiaris. També cau el nombre de prestacions econòmiques –de 115.656 a 109.779– i el de serveis –de 85.396 a 83.496. Aquestes xifres s'expliquen, segons la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que ahir va comparèixer al Parlament, per la no-inclusió en el sistema de les persones amb grau 1 de dependència, que s'ha ajornat fins a l'any que ve, com a mínim, per les retallades, i també perquè molts usuaris eren molt grans i es van morir. L'oposició va lamentar aquesta davallada de beneficiaris. “Tenen segrestats els nostres drets. S'implanta la caritat i els drets es fan fonedissos”, va resumir la diputada d'ICV-EUiA Laura Massana.

Pel que fa a la suspensió de les ajudes econòmiques per pagar un residència, en vigor des de l'agost passat, Munté va reiterar que és “excepcional i transitòria” i causada “per un finançament insuficient de la llei per part de l'executiu espanyol”. L'oposició, tal com ja han denunciat les entitats socials, considera que aquest ajornament sine die de la prestació és “il·legal”. Munté va voler fer una mirada més enllà i va assegurar que el futur està en una llei catalana de la dependència que “tindrà la persona al centre de les intervencions”.

LA XIFRA

917
places
concertades per a persones amb discapacitat té en aquests moments Benestar Social. Vol arribar al miler.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia