Societat

Trias augura “mesos complicats” però també que “hi haurà consulta”

L'alcalde de Barcelona es mostra convençut que Mas la convocarà de forma legal

Considera que és l'Estat qui pot caure en il·legalitats i “fer el paperot”

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va mostrar-se, ahir, convençut que el 9 de novembre “es farà una consulta”, tot i que va augurar que abans queden uns mesos que seran “complicats” perquè l'Estat tractarà d'impedir-la. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trias va considerar que en el si del govern espanyol “menystenen” la convicció del president Artur Mas de tirar endavant amb l'aposta sobiranista, i va demanar confiança en Mas i que convocarà la consulta, perquè “té les idees molt clares”. “Una altra cosa és com es gestiona després el resultat de la consulta, però això és un problema posterior”, hi va afegir.

“Es quedaran una mica parats perquè serà una convocatòria legal”, va augurar Trias, sempre referint-se a l'executiu estatal, i va afegir que, per impedir-la, hauran de recórrer “a accions que jo crec que serien il·legals i acabaran fent un paperot”. “Dir que no vols que es pregunti a la gent és un error molt gros”, va insistir Trias, que va contraposar aquesta actitud amb l'aposta “pacífica, convivencial i solidària” del front sobiranista, que cal preservar perquè és una fórmula “imbatible”. “Tenim per davant uns mesos molt complicats en què la fermesa, però també el seny i l'esperit de diàleg i col·laboració, s'han de mantenir”, va prescriure, i també paciència, perquè la política “té els seus tempos”.

L'alcalde, que va considerar també que el procés no afecta la marca Barcelona, que es reforçaria si la capital catalana ho fos d'un estat, hi va afegir que les negociacions entre Ajuntament, Àrea Metropolitana, Generalitat i Estat per incrementar les aportacions a Transports Metropolitans de Barcelona per eixugar-ne el deute, que voreja els 55 milions d'euros, “han començat i no van malament”. “No m'he trobat amb un cop de porta”, va dir.

LES FRASES

Ara no hi ha diàleg perquè hi ha posicions molt tancades, i en processos electorals, més. La política té els seus tempos. Hem de tenir paciència
Jo confio en el nostre esperit pacífic i democràtic. Això és imbatible
Xavier Trias
alcalde de barcelona
La Generalitat està arruïnada i no tenim eines per sortir d'aquesta situació. Si seguim amb el mateix tracte fiscal, això no té sortida
Fer coses il·legals seria una equivocació. Si nosaltres fem les coses legals, els ho posem molt difícil i els fem sortir els colors a cada moment

Pròrroga i mà estesa a Can Vies

Trias també es va referir a la situació del centre social autogestionat Can Vies, situat en un edifici propietat de TMB ocupat des de fa 17 anys i pendent d'un desallotjament dictat pel Tribunal Suprem i que s'havia d'executar aquest mes. L'alcalde va explicar que el termini per fer-lo efectiu s'ha perllongat un mes i va estendre la mà per buscar “una solució estable” als ocupants, amb qui l'Ajuntament negocia el trasllat a algun altre espai des de fa unes setmanes. “Estem per l'acord, perquè a Can Vies hi ha gent amb una vocació de servei molt positiva”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia