Societat

Els carrers de Girona tenen 226 sense sostre vivint-hi

És una xifra inferior a la del 2012, quan es van detectar 242 persones que malvivien a la via pública

El centre social La Sopa va atendre durant l'any passat 1.862 ciutadans

Els Serveis Socials de Girona van comptabilitzar durant l'any passat 226 persones que vivien als carrers de la ciutat. Ho recull la memòria de l'any passat de l'àrea de Serveis a les Persones, una xifra que suposa un lleuger descens respecte a les persones en aquesta situació comptabilitzades el 2012, durant el qual es van localitzar fins a 242 persones sense sostre. El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, subratlla que “el nombre de persones sense sostre es manté estable, tot i que es van detectar algunes persones menys”.

Segons l'informe, durant l'any passat l'equip que fa la intervenció en medi obert va detectar 57 sense sostre amb qui mai abans s'havia entrat en contacte. Per contra, des de Serveis Socials van mantenir contacte amb 169 persones que vivien al carrer i amb les quals ja s'havia contactat anteriorment. La intervenció va permetre a dotze persones deixar de viure al carrer i 113 més van utilitzar algun servei del centre d'acolliment La Sopa.

El perfil del sense sostre

L'anàlisi dels individus que viuen al carrer ha permès definir un perfil bàsicament masculí, ja que el 90% són homes, d'entre 25 i 55 anys sense suports familiars i de nacionalitat estrangera. Un dels factors més preocupants és que entre el 75% i el 85% presenten algun tipus de malaltia mental i addiccions.

Berloso indica que sovint a l'equip d'orientadors socials “aquestes persones desgraciadament li arriben molt desestructurades i això dificulta el treball de reinserció”, ja que es tracta sovint de casos molt cronificats. Els Serveis Socials valoren molt positivament els serveis de dia que ofereix La Sopa perquè permeten mantenir un vincle o contacte amb les persones sense sostre i fer-ne un seguiment.

Més de 1.800 a La Sopa

El centre d'acolliment La Sopa va atendre l'any passat 1.862 persones amb una realitat molt preocupant. Per exemple, el 95% no tenien sostre, un 90% no disposaven de xarxa familiar d'ajuda i, en un 98% dels casos, eren persones aturades i amb dèficits en hàbits relacionals.

LA XIFRA

57
sense sostre
nous es van detectar als carrers de Girona durant l'any passat, quatre més que durant el 2012.

La família de la Font de la Pólvora

El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, assenyala que la situació de la família que s'explicava en una informació de diumenge “és seguida pel consistori” i que “és atesa per Càritas”. Indica que el fet que no creixin els fills “és per una malaltia de creixement” i que els tres cops que se'ls ha convocat al consistori per analitzar la situació no s'hi han presentat. Hi afegeix que tenen una paga de 600 euros per la malaltia dels infants, que el Consell Comarcal té concedida una beca de menjador per als fills i que són receptors del Centre de Distribució d'Aliments a la ciutat. Berloso defensa així el seguiment del cas de la família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia