Societat

La Fundació Pere Tarrés beca les activitats d'estiu de 2.929 infants

‘Cap infant sense colònies' augmenta un 26% el nombre d'ajuts per evitar situacions d'exclusió

Les sol·licituds de beques han pujat un 195% en els últims quatre anys

Partint de la base que anar de colònies o passar el dia en un casal d'estiu és molt important per a qualsevol infant, la Fundació Pere Tarrés es bolca a no deixar-ne cap sense aquesta oportunitat aquestes vacances i per això destinarà 879.479 euros a finançar 2.920 beques, un 26% més que el 2013. “Les activitats d'estiu són una oportunitat educativa i preventiva. Si és rellevant per a qualsevol infant, ho és més encara per als que estan en situació vulnerable i hi troben un espai segur de benestar”, va explicar ahir la presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Maria València.

La campanya Ajuda'ls a créixer - Cap infant sense colònies té subvencions públiques i ajudes del programa Proinfància de l'Obra Social La Caixa, però espera cobrir un 19% del pressupost amb donacions. “L'experiència de la Fundació Pere Tarrés ens avala com a instrument eficaç i rigorós de la societat civil per assignar aquesta recursos”, va defensar el director general de la Fundació, Josep Oriol Pujol, en la presentació que es va fer al centre obert Joan Salvador Gavina del Raval.

De fet, l'estiu és la continuïtat de l'acció educativa i social que la Pere Tarrés fa al llarg de tot l'any –el 2013 se'n van beneficiar 223.420 persones–. Unes accions que, per la falta de recursos de moltes famílies, es fan més necessàries que mai. La meitat de les famílies que l'estiu passat van tenir beca tenien uns ingressos de menys de 3.900 euros per persona a l'any i un 5% no tenien cap ingrés. En quatre anys, les sol·licituds de beques han pujat un 195%. En vista d'aquest panorama, l'alimentació s'ha reforçat tant a les colònies com als casals d'estiu.

LES XIFRES

20.000
infants i joves
participaran en més de 400 activitats d'estiu de la Fundació Pere Tarrés.
50
per cent
dels sol·licitants de beques l'estiu passat tenien menys de 3.900 euros d'ingressos per persona a l'any.

El menjador del centre Joan Salvador Gavina, desbordat

“Amb l'excusa de les retallades no es pot posar en perill la cohesió social i el futur dels infants i joves.” Amb aquest prec als poder polítics va tancar ahir la roda de premsa de presentació de la campanya Ajuda'ls a créixer el president de laFundació Centre Obert Joan Salvador Gavina, Xavier Campà. Aquesta entitat va obrir fa 35 anys al Raval de Barcelona i des de llavors ha donat suport als infants en situació o risc d'exclusió i també a les seves famílies.

El primer servei que va oferir van ser esmorzars. Va arribar un moment que el van eliminar perquè no era necessari, però des de fa uns anys l'han tornat a recuperar. “Podem parlar de malnutrició”, va assegurar Campà. Uns 60 infants i joves dinen cada dia al menjador del centre obert perquè no tenen accés a cap beca de menjador o només la tenen parcial i no la poden acabar de pagar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia