Societat

religió

Sistach cita a Barcelona els bisbes de les grans ciutats

La setmana que ve comença el congrés internacional de pastoral de les grans urbs

L'objectiu és analitzar els problemes i les carències de les ciutats i mirar com s'hi pot empeltar l'evangeli

Els bisbes d'algunes grans ciutats del món, entre les quals hi ha Bombai, Kinshasa, Manila, Buenos Aires, Bogotà, Tegucigalpa, Rio de Janeiro, São Paulo, Budapest, Londres, Lisboa i Xangai, i d'altres que encara estan per confirmar, fins a un total de 25, es reuniran a Barcelona el mes de novembre vinent per parlar dels reptes i les particularitats de les grans ciutats, els seus valors i les seves carències i, davant aquesta realitat, veure com “es pot aplicar (empeltar) l'evangeli”.

“Siguin on siguin, les grans ciutats tenen problemes comuns, segueixen camins comuns. A les metròpolis hi ha el desafiament de les perifèries existencials, la pobresa i l'exclusió, la falta de vocacions, la comunicació en el món digital i l'acostament als joves”, va dir ahir el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que va recordar que, en aquest congrés que ha convocat, “els bisbes, els pastors, podrem parlar de tu a tu dels problemes que ens afecten, de com els anem solucionant i de les perspectives que tenim i què hi podem fer”.

La trobada dels bisbes estarà precedida en una primera fase per unes jornades acadèmiques en què participaran teòlegs, psicòlegs i tècnics. Les jornades comencen la setmana que ve. Entre els ponents hi ha Manuel Castells (La gran ciutat en el segle XXI, lloc de la vida global), el teòleg Javier Elzo (Formes de vinculació i formes de desvinculació a la gran ciutat), el psicòleg Angeli di Beardino (L'origen urbà del cristianisme) o el també teòleg Carlos M. Gali (L'atenció als oblidats en la gran ciutat). Les conclusions del congrés seran presentades al papa Francesc el 27 de novembre.

LA DATA

20.05.14
Comença
el congrés internacional de pastoral de grans ciutats. Se celebra a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Una gran cita per a un final de mandat?

Aquest congrés podria ser l'últim gran acte organitzat pel cardenal Sistach al capdavant de la diòcesi de Barcelona. En espera que el papa Francesc el substitueixi, ja que ja ha entrat en l'edat de jubilació, la lluita per la cadira de Barcelona s'intensifica i les pressions cada cop són més grans. Per un cantó, l'Església més espanyolista –liderada per Madrid– i, per un altre, la denominada Església catalana, que, com a mínim, demana un bisbe català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia