Societat

LLUÍS MARCO I PLANELLS

VICEPRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE L'ESCOLTISME I EL GUIATGE (FCEG)

“La Lomqe dinamita un model lingüístic reeixit fins a dia d'avui”

“Hem de vetllar perquè l'escola continuï promovent l'ús normalitzat de la nostra llengua”

“Segrega l'alumnat i devalua la formació professional”

Lluís Marco i Planells, vicepresident de la Federació Catalana de l'Escoltisme i el Guiatge, consciencia de la importància d'una educació compromesa amb l'ús normalitzat del català amb motiu de la mobilització convocada des de Som Escola pel 14 de juny.

Per què és important donar suport actiu a l'escola en català?
Perquè l'educació dels infants i joves és responsabilitat de tots, i per aquest motiu, des de l'escoltisme i la resta de l'associacionisme educatiu hem de vetllar perquè tots els agents educatius i l'escola, en tant que agent principal, continuem promovent l'ús normalitzat de la nostra llengua.
Ha d'introduir-se el castellà a les escoles com a llengua vehicular i d'aprenentatge?
La mesura no té gaire raó de ser, ja que sembla que els resultats de les proves sobre competències bàsiques realitzades pel mateix Ministeri d'Educació estatal a Catalunya donen resultats fins i tot superiors en castellà que en certes comunitats monolingües.
Quines repercussions té l'aplicació de la Lomqe en l'educació catalana?
D'una banda, la Lomqe segrega l'alumnat entre “bons i dolents” i de retruc devalua la formació professional. El model que promou, de fet, és l'antítesi del que entenem per comunitats d'aprenentatge, en què la proximitat, la flexibilitat i la interacció entre els diferents agents educatius va en favor de l'educació integral dels infants i joves. La llei dinamita un model lingüístic que de manera provada ha estat d'èxit fins a dia d'avui.
Què reivindiquen en la concentració del 14-J?
Volem reivindicar el dret a decidir del nostre poble sobre quin model d'escola i d'educació volem i rebutjar la ingerència dels corrents judicialitzadors moguts per interessos polítics de fons en un camp que no els ocupa. Per aquest motiu, des de l'escoltisme i el guiatge, com a agents educadors, volem fer front comú i estar al costat de la resta de societat civil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia