Societat

Amargant declara sobre els càrrecs de confiança

Agents del servei de vigilància duanera van citar-lo com a testimoni

El cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, va prestar declaració ahir davant d'agents del servei de vigilància duanera de l'Agència Tributària en relació amb l'afer dels càrrecs de confiança. Ell i altres tres funcionaris de la Diputació de Girona van prestar declaració en qualitat de testimonis. En la seva declaració, Amargant va explicar que els càrrecs de confiança són proposats pels partits per fer tasques “suposadament d'assessorament”, però que és el president de la Diputació la persona que, en última instància, els nomena mitjançant decret. “Es tracta d'una responsabilitat política“, va reiterar.

També va indicar que si bé bona part d'aquests càrrecs treballen físicament a la Diputació, n'hi ha uns quants que normalment no hi van. I, a instància dels agents, els va proporcionar un llistat amb els noms dels que hi van regularment i els que no s'hi presenten. Properament seran citats a declarar diversos càrrecs de confiança i polítics.

La fiscalia va obrir d'ofici una investigació l'estiu passat entorn dels càrrecs de confiança a la Diputació de Girona. La fiscalia va obrir una investigació després que el sindicat de funcionaris presentés al jutjat dos documents en què denunciava que hi havia càrrecs de confiança que no anaven a treballar, però seguien cobrant de la institució. Aquesta denúncia, de fet, li va costar el càrrec a Amargant, a qui el president de la corporació, Joan Giraut, li va retirar les competències en premsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia