Societat

Farts dels talls d'accés a la Pinya, d'en Bas

Es produeixen quan hi ha proves esportives, i ara se n'hi han concentrat tres

Els veïns volen alternatives

Els veïns del poble de la Pinya, al municipi de la Vall d'en Bas, estan tips que a causa de l'organització de diverses proves esportives últimament hagin tingut dificultats per accedir a casa seva. A part, cal recordar que és una zona amb molta activitat agrícola i, en aquesta època de l'any, els pagesos accedeixen amb els tractors als seus camps perquè és època de sembra o de collita, segons els conreus.

I és que, durant les últimes setmanes, la Pinya s'ha inclòs en el recorregut de tres competicions. En un dels casos, fins i tot, la carretera es va tallar mentre va durar la prova. En els altres dos, el tall va ser parcial i s'anava donant pas quan no hi havia participants a la carretera.

La gota que ha fet vessar el got ha estat la celebració del campionat de Catalunya de ciclisme per categories del cap de setmana passat. En aquesta ocasió, a més, no ha estat solament una única cursa, sinó que se n'han celebrat diverses entre el dissabte i el diumenge, segons les categories. En caps de setmana anteriors, es van dur a terme la cursa Terra de Remences i el triatló del Club Natació Olot. En alguns dels casos, a més, la situació s'ha agreujat perquè un dels trams de l'accés a la Pinya és de titularitat de la Diputació de Girona i l'Ajuntament de la Vall d'en Bas no n'ha estat informat directament.

Cal recordar que els veïns de la Pinya tenen l'accés principal a casa seva des d'Olot, pel Pla de Dalt i per un tram de la carretera de Riudaura. També poden utilitzar la parcel·lària però, en aquest cas, el recorregut és més llarg i molt més sinuós i estret.

L'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm, ha dit que entén les queixes dels veïns i ha advertit que no deixarà tancar més la carretera d'accés a la Pinya per una prova esportiva. L'alcalde ha avançat que es reunirà amb els organitzadors d'aquestes proves per minimitzar les molèsties als veïns, que no s'hi oposen pas frontalment.

LA XIFRA

3
proves esportives
s'han celebrat últimament a la Garrotxa, i totes han passat per la Pinya

LA FRASE

No ens oposem a aquestes proves, sinó que volem buscar solucions per no molestar tant els veïns
Miquel Calm

LA XIFRA

1
quilòmetre
hi ha entre el centre d'Olot i el nucli urbà de la Pinya, del municipi de la Vall d'en Bas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia