Societat

Societat

Propietàries del seu cos

Una trentena de membres de la Xarxa Dones Girona van inscriure ahir el cos al registre de la propietat de Girona per protestar per la “llei Gallardón”

Fa un mes, es va fer la mateixa acció a Figueres

seguint l'exemple que el Grup de Dones de l'Alt Empordà Glòria Compte van donar fa un mes, ahir una quinzena de dones de la Xarxa Dones Girona van presentar-se per sorpresa al registre de la propietat de Girona amb l'objectiu d'inscriure-hi el seu cos i expressar així el rebuig a la reforma de la llei de l'avortament. “És un acte reivindicatiu, amb què volem dir no a l'avantprojecte de llei del Gallardón; un gest simbòlic perquè sabem que registrar el nostre cos no procedeix. És una manera de dir que som nosaltres les que decidim sobre el nostre cos”, va explicar la presidenta de la Xarxa, Carme Bosch. I en aquesta entitat es considera que la “llei Gallardón” no es mereix altre qualificatiu que el de “mesquina”.

Segons exposa Bosch, “per una costat es carrega l'educació sexual i reproductiva i per l'altra castiga d'una manera brutal les dones joves que es quedin embarassades”. “Si una noia jove menor embarassada té els seus pares separats i no es posen d'acord, qui decidirà si pot avortar o no és un jutge. Una persona que no coneix de res la noia, que no sap el seu
estat mental o físic”, va indicar.

Les integrants de la Xarxa van arribar a les oficines del registre de la propietat a quarts d'una del migdia amb un seguit de rètols en què es podia llegir “jo pareixo, jo decideixo” i “ni jutges, ni Església decideixen sobre el meu cos”. I amb el DNI d'elles i d'unes quinze membres més de la Xarxa que no van poder fer acte de presència, van fer constar, en un escrit, ser propietàries del seu cos. En un primer moment, els treballadors del registre van quedar molt sorpresos amb la petició, però passats uns minuts van reaccionar i van anar acceptant, un per un, els formularis.

La Xarxa Dones Girona, igual que la resta d'associacions de dones que fa mesos que lluiten contra la reforma de la llei que regula la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs, està a l'expectativa del que passarà amb la “llei Gallardón”. “No ens quedarem amb els braços plegats perquè la indignació hi és, i depenent del que passi amb la llei farem una cosa o una altra, sempre de manera pacífica. Si la llei s'aprova, reivindicarem que la llei no s'apliqui i si no s'aprova, continuarem demanant que no progressi”, hi va afegir Bosch.

Des que el govern del PP va anunciar la intenció de reformar l'actual llei d'interrupció de l'embaràs els actes de protesta de les associacions de dones s'han anat succeint. Segons una enquesta de l'Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l'Embaràs (ACAI) a 6.045 dones, sis de cada deu dones que han avortat en clíniques acreditades prendrien la mateixa decisió encara que legalment no poguessin interrompre l'embaràs a l'Estat espanyol. Per fer-ho, la meitat d'aquestes dones (51%) no dubtarien a anar a l'estranger i l'altra meitat (49%) recorrerien a avortar clandestinament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia