Societat

Mobilització unitària per l'escola en català a les Illes, el Principat i el País Valencià

Somescola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears la reivindicaran dimecres

Es farà una crida conjunta a la mobilització del 14-J

El primer acte conjunt de les entitats en defensa de l'escola en català del Principat, la Catalunya del Nord, el País Valencià i les Illes Balears tindrà lloc dimecres de la setmana vinent, a les onze del matí, a l'Arc de Triomf de Barcelona. Amb la intervenció prevista de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural i representant de Somescola; Emili Gascó, secretari d'Escola Valenciana, i Antonina Siquier, portaveu de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, les tres principals coordinadores cíviques i educatives dels territoris catalanoparlants reivindicaran conjuntament el dret dels infants a rebre l'educació en la llengua pròpia del seu territori. L'acte també servirà per fer una crida conjunta a la participació en la mobilització que Somescola ha convocat el dia 14 de juny a les sis de la tarda per defensar l'escola catalana i el dret a decidir el model educatiu. Les 42 entitats que formen part de la coordinadora Somescola faran una crida a defensar el model educatiu català davant l'amenaça que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) forci a imposar, a partir del 2 de juny, un 25% de classes en castellà a les aules només que ho demani un alumne.

Somescola considera aquesta possibilitat un escapçament del model d'immersió lingüística, l'èxit del qual ha estat reconegut internacionalment, així com una imposició sobre la legislació i les competències pròpies del Parlament de Catalunya.

LES DATES

28.05.14
Escola Valenciana,
l'Assemblea de Docents de les Illes i Somescola reivindicaran l'escola en català a Barcelona.
14.06.14
Mobilització
dels defensors de l'escola en català en contra de la sentència que imposa el 25% de castellà a l'aula.

20 anys sense un gest de Coca-Cola

Dissabte vinent, 31 de maig, la Plataforma per la Llengua farà a la plaça Catalunya de Barcelona un mural amb llaunes de Coca-Cola en què es podrà llegir: “Etiqueteu en català!” Ja està tot a punt per al #repteCocacola, la campanya massiva per l'etiquetatge en català que ha iniciat la plataforma en el seu vintè aniversari. Es va iniciar el 12 de desembre del 2013, coincidint amb la data en què, el 1993, es van aconseguir reunir 15.000 llaunes de Coca-Cola amb les quals es va escriure el mateix mosaic a la mateixa plaça, en el que es considera l'acte fundacional de l'entitat. Vint anys després, es tornarà a demanar a aquesta multinacional que gestiona una de les marques més grans del món que deixi d'ignorar la llengua catalana i que la utilitzi en l'etiquetatge, i obri així el camí a altres empreses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia