Societat

Mifas lloa les facilitats per moure's a Lloret, que ja és una destinació accessible

L'Ajuntament aconsegueix el segell per rebre “un altre segment de turisme”

El delegat comarcal de l'entitat destaca la sensibilitat de l'equip de govern

La memòria de Mifas del 2013 destaca la feina de l'Ajuntament de Lloret de Mar per facilitar les coses a les persones amb mobilitat reduïda. El delegat comarcal de l'entitat, Xavier Tarradas, destaca la sensibilitat de l'equip de govern. “Lloret és una bona referència. És una localitat turística tot l'any, un municipi planer, amb bona accessibilitat per a moure's. L'equip de govern té sensibilitat en aquest aspecte.” Lloret és, a més, destinació accessible, distinció que atorga la Generalitat.

Tarradas assenyala que han treballat amb els tècnics de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Les dues parts han aconseguit que hi hagi grues a la piscina o que els jardins de Santa Clotilde siguin accessibles gràcies a dos escúters elèctrics. Tarradas ha lliurat aquesta setmana la memòria de les activitats de l'any passat al president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Lloret forma part d'una llista de destinacions turístiques accessibles de l'Agència Catalana de Turisme. “Ja som una destinació turística familiar [DTF] i una destinació de turisme esportiu [DTE]. El que pretenem és ara ser presents en un altre segment de turisme, de pes”, indica el regidor de Turisme, Jordi Orobitg (ERC).

Cent vint milions

Lloret de Mar i el Montsec-Starlight són les dues últimes destinacions que s'han incorporat a Turisme per a tothom, que n' inclou un total de 26. Ja hi eren la ruta Dalí i la Costa Brava (Alt Empordà i Baix Empordà). Segons el web del govern, a Europa hi ha 120 milions de turistes potencials amb alguna discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials, incloent-hi acompanyants.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Ignasi Riera (CiU), diu que l'equip de govern (CiU i ERC) pretén adaptar el cent per cent de la ciutat per dos motius. “Primer, perquè hi ha persones que van en cadira de rodes, però també perquè cada cop hi ha gent més gran amb dificultats per moure's, bé perquè li costa aixecar les cames, perquè van amb caminador o amb un bastó.” Pel regidor, una ciutat més accessible també ajuda els lloretencs en la vida diària i els que van amb cotxet o amb carretó de la compra. Recorda que hi ha dues places d'aparcament a tocar de les platges de Fenals i de Lloret on els usuaris amb dificultats per moure's tenen una rampa d'accés al mar, espais a l'ombra i una cadira amfíbia. L'Ajuntament marca amb el símbol corresponent els cartells d'aparcaments reservats a persones amb mobilitat reduïda. Riera assenyala que un 75% dels carrers de Lloret estan adaptats. Fa poc s'ha aconseguit millorar l'accés a l'ajuntament. Quan es milloren les rampes, s'intenta que el pendent sigui d'un 7%. “Cada any, tècnics de l'Ajuntament, com ara arquitectes, enginyers, aparelladors, paletes o encarregats de manteniment, es troben amb la gent de Mifas i constaten la dificultat de moure's amb cadira de rodes. I veuen que, per exemple, l'eliminació d'un mil·límetre en un esglaó sembla poca cosa, però és molt important”.

LES FRASES

Adaptar la ciutat per a les persones amb mobilitat reduïda ajuda la gent gran i els que van amb carret
Ignasi Riera
Regidor de mobilitat
Ja érem destinació esportiva i destinació familiar, i ara volem ser presents en un segment de pes
Jordi Orobitg
Regidor de TURISME

LA XIFRA

26
destinacions
hi ha a Catalunya per a turistes amb dificultats de mobilitat. Lloret i el Montsec són les més recents.

Mapa d'accessibilitat amb itineraris recomanats

L'equip de govern de Lloret de Mar (CiU i ERC) va presentar l'any passat un mapa d'accessibilitat que inclou, de color taronja, els trams accessibles per a les persones que es desplacen amb cadira de rodes o aquelles a les quals costa desplaçar-se. Es reparteix a les oficines de turisme i inclou, de color groc, els trams accessibles, com ara les avingudes Vila de Blanes, Vila de Tossa o d'Amèrica.

El mapa, presentat el juliol del 2013, es reparteix a les oficines de turisme i incorpora rutes accessibles. Mifas destaca que s'hi incorporen aquells camins on no hi ha barreres arquitectòniques.

És una iniciativa que s'afegeix a d'altres ja existents, com ara la guia en Braille per a persones cegues que ofereix el Museu del Mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia