Societat

Fan una crida al Parlament a actuar contra la llei Wert

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) va acudir ahir a la Comissió d'Ensenyament del Parlament per demanar-li que prengui mesures per “garantir la pervivència i la millora de l'educació pública catalana” i que es desenvolupi “el cos legal necessari per assolir aquests objectius i fer realitat la no-aplicació de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe)”.

D'aquesta manera, la comunitat educativa afegeix més pressió sobre les institucions catalanes i, especialment, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a poc més de tres mesos que comenci el nou curs escolar i que s'hagin d'aplicar les mesures previstes per la llei Wert, inclosa la introducció del castellà a l'escola com a llengua vehicular.

Les peticions del MUCE van trobar una “bona acollida” a la comissió parlamentària, segons va dir Montse Ros, responsable d'ensenyament de CCOO. Ros va explicar que, durant la reunió, es va acordar crear un grup de treball per fer propostes concretes per “protegir Catalunya de la Lomqe” que farà la primera reunió dimecres que ve.

Per la responsable de CCOO, el combat contra la Lomqe hauria de consistir a aprofitar els “buits legals” i preservar la unitat d'acció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia