Societat

tecnologia

Google crea un sistema per exercir el dret a l'oblit

Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que fa un parell de setmanes garantia el dret a l'oblit al català establert a Galícia Mario Costeja, Google va activar ahir una web amb un formulari per demanar al cercador que retiri de la llista de resultats els enllaços a les pàgines que continguin informació personal “inapropiada o irrellevant”.

D'aquesta manera, els ciutadans europeus que ho desitgin poden sol·licitar al cercador que no mostri determinats webs, concretant-los un a un. En el tràmit, l'afectat haurà d'acreditar la seva identitat i justificar per què s'haurien de fer invisibles cadascuna de les pàgines.

En anunciar la mesura, Google va dir que la sentència l'obliga a fer “judicis complicats sobre el dret de l'individu a ser oblidat i el dret públic de saber”, motiu pel qual vol crear un comitè assessor d'experts que l'ajudarà a resoldre aquestes qüestions.

L'agència estatal de protecció de dades, juntament amb els òrgans competents d'altres estats, analitzarà el sistema i vetllarà pel compliment de la normativa. Des que es va fer pública la sentència, Google ja ha rebut milers de peticions similars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia