Societat

Som Escola reclama fermesa a Rigau

La coordinadora educativa insisteix a mantenir el model d'immersió

La coordinadora educativa Som Escola va reclamar ahir “fermesa” a la conselleria d'Ensenyament per mantenir el model d'immersió lingüística a Catalunya durant la resta d'aquest curs i també el vinent. La consellera Irene Rigau va informar divendres passat que les cinc escoles afectades per l'aplicació del 25% de les classes en castellà marcada pel TSJC no ho han d'aplicar fins al 16 de juny.

En un comunicat aquesta entitat reitera que “no són els jutges els que han d'aplicar els percentatges adequats de les diferents llengües a l'escola”, i recorda que els principis d'una societat democràtica “es pacten”.

Els “atacs i l'hostilitat” de les últimes sentències judicials al català a l'escola no són un fet aïllat, indica Som Escola, que recorda que les polítiques educatives del PP i la promulgació de la Lomqe “passen per damunt de les decisions del Parlament de Catalunya”. I hi afegeix: “Aquesta ofensiva judicial i política trenca, de fet, el pacte implícit de respecte per la nostra llengua i la nostra cultura establert en la Transició.” Per tot això, fa una crida a participar en la mobilització del 14 de juny a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia