Societat

Els bisbes no veuen que millori la situació social

Els bisbes de l'Estat espanyol no veuen tampoc els brots verds que alguns experts han anunciat en la macroeconomia. “Als informatius diuen que hi ha una recuperació econòmica, però a Càritas no hem notat cap tipus de millora”, va assegurar ahir el secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo. En nom de la CEE, va entregar més de sis milions d'euros a Càritas.

Des del 2008, els bisbes fan una aportació econòmica de caràcter extraordinari a Càritas. “Fins que aquests possibles brots verds arribin als més necessitats passarà encara molt de temps”, va coincidir Gil Tamayo i el president de Càritas a Espanya, Rafael del Río. Amb vista al Dia de la Caritat, que se celebra el 19 de juny, van llançar una crida a defensar els drets de les persones més pobres.

L'augment progressiu de les desigualtats, la reducció dels serveis socials, les dificultats per accedir a un habitatge, la davallada del nivell mitjà de la renda de les famílies i l'augment de l'índex de pobresa infantil són alguns dels aspectes que els bisbes consideren més preocupants. Per això el seu portaveu va convidar “la societat, les institucions i els estats i fins i tot la mateixa església a ser més solidaris”. També va lamentar –sense donar-ne més detalls– “l'apropiació indeguda de béns que fan alguns”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia