Societat

SÒNIA GIL

SECRETÀRIA D'ACCIÓ SINDICAL DE LA FEDERACIÓ DE SINDICATS INDEPENDENTS D'ENSENYAMENT (FSIE)

“Confiem que la majoria social i política acabi canviant la Lomqe”

“Anirem a la manifestació amb la samarreta verda. És un dia per a un únic color reivindicatiu”

“L'oposició al ministre i la seva llei és general a tot l'Estat”

La Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament de Catalunya (FSIE-CAT) agrupa els treballadors del sector de la concertada i la privada. Tot i que a la resta de l'Estat són majoritaris en el sector educatiu privat, a Catalunya no, entre d'altres, perquè van néixer fa quatre anys.

Per què donen suport a la manifestació de Som Escola del 14-J en favor de l'escola en català?
Som un sindicat apolític i independent, però defensem sense cap mena de dubtes l'escola en català i el model d'escola catalana.
Fins a quin punt està amenaçat el model?
És evident que la llei de qualitat educativa (Lomqe) és una amenaça real i que qüestiona la feina que hem fet professionals i escoles durant anys. Però encara confiem i esperem que la majoria social contrària a la llei Wert pugui frenar-la. I confiem fins i tot que una nova majoria social pugui arribar a derogar-la. Tots els partits excepte el PP la van qüestionar i les recents eleccions obren una finestra a altres majories polítiques.
Aniran al 14-J amb alguna altra reivindicació, més enllà de l'escola en català?
No. Hi anirem amb la samarreta verda. No és un dia per reclamar altres situacions laborals, per exemple. Ens identifiquem totalment amb el color verd i la samarreta verda que s'hi associa. Altres reivindicacions contra les retallades haurien de quedar, i quedaran, al marge.
Per la seva relació amb altres membres de la federació de sindicats d'altres comunitats de l'Estat, com es valora arreu la Lomqe?
L'oposició a la limitació de l'autonomia dels centres i sobretot el retorn cap a un model més centralitzat no agrada enlloc, però és cert que és a les comunitats autònomes amb dues llengües oficials, com les Balears, però també a Galícia, per exemple, on els mestres i les famílies ens hi oposem més fortament. I això que a Galícia governa el PP. Per a les comunitats bilingües és una retallada de la capacitat decisòria educativa i lingüística molt gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia