Societat

Pla preventiu d'actes incívics de joves holandesos a Blanes

La policia, els Mossos i la Fecasarm, en una sessió coordinada, informen guies turístics dels Països Baixos de les normes locals

La majoria dels 18.000 visitants neerlandesos seran a la vila al juliol

Una acció coordinada entre la policia local de Blanes, els Mossos d'Esquadra i els locals d'oci nocturn va servir ahir per difondre les normes de convivència a la vila a una quarantena de guies turístics holandesos. És un pla preventiu a tres bandes, tenint en compte que un mínim d'un 70% dels joves estiuejants que arriben a Blanes provenen dels Països Baixos, explica el sots-inspector de la policia local, Manel Martínez.

En l'acte d'ahir a la terrassa superior del bar Gotcha, els agents policials van recordar als operadors turístics holandesos que hi ha una ordenança de civisme que no permet, entre d'altres coses, cridar, consumir alcohol o orinar a la via pública, ni tampoc fer circuits per bars amb grups de joves i amb la beguda com a incentiu afegit. “Això ho perseguim”, diu Martínez.

L'any passat, agents turístics d'operadors com ara Beach Masters, Gogo Tours, X-Travel i Go Fun ja van rebre indicacions abans de l'arribada de turistes dels Països Baixos. “Vam augmentar la vigilància i la problemàtica va baixar [...]. En general, el turisme holandès és bastant respectuós”, diu Martínez.

Per la seva banda, el secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, va ser ahir a Blanes, al costat del president dels locals nocturns del municipi, Francisco Sánchez, i de representants de l'associació de veïns del barri dels Pins. “Hem de fer els possibles per evitar situacions problemàtiques i que això arribi al país d'origen. Hi ha unes normes, i, si no es compleixen, podria arribar a suposar pena de presó”, diu Boadas.

Segons els números de la Fecasarm, uns 18.000 joves holandesos estiuegen a la vila de Blanes cada any. La majoria ho faran entre l'1 i el 31 de juliol i tenen –detalla Boadas– entre 16 i 23 anys.

LA FRASE

El turisme holandès és respectuós. [Als guies] els hem dit que hi ha d'haver una convivència pacífica i un bon veïnatge
Manel Martínez
sotsinspector de la policia local de blanes

Evitar furts i recordar que els veïns treballen

El sotsinspector de la policia local de Blanes explica que els joves dels Països Baixos han de prendre precaucions per no ser víctimes de petits furts quan es moguin per la vila o durant les hores de matinada en què decideixin esbargir-se. López diu que tant els cossos policials com els responsables dels locals d'oci nocturn van voler transmetre que hi ha d'haver una convivència “pacífica”. Els van recordar que els veïns treballen mentre ells fan vacances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia