Societat

Solidaritat

Volta a Catalunya a peu per omplir el Banc dels Aliments

Quilòmetres alimentaris

El corredor Marc Fernández, que recorre 1.200 quilòmetres en benefici de la Fundació Banc dels Aliments, va arribar ahir a Begur

Pararà a Roses, la Jonquera, Setcases i Puigcerdà

El corredor de Salou Marc Fernández ha emprès una volta a Catalunya de 1.200 quilòmetres a peu amb l'objectiu que la Fundació Banc dels Aliments rebi un quilo de menjar i queviures per cada quilòmetre recorregut. I ahir va arribar a les comarques gironines després d'haver recorregut ja en quatre dies els 355 quilòmetres que separen l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp, i Begur, tot resseguint el sender GR-92.

La primera etapa que travessava la demarcació va començar a Tordera a un quart de vuit del matí, i després de deixar enrere Blanes, Lloret, Tossa, el massís de l'Ardenya i Cadiretes i mig litoral del Baix Empordà, va arribar a la meta de Begur pels volts de les nou de la nit. Va recórrer el tram final, des de Tamariu, acompanyat pel regidor d'Esports, Pere Feliu. Fernández estava cansat, després de gairebé catorze hores per completar 82 quilòmetres en què va patir, sobretot, “en els trams d'escales i pavimentats”, ja que és on les cames pateixen més. Tot i això, fins ara “cap butllofa als peus i només una mica d'inflamació al peu dret”. Està acostumat a les llargues distàncies, després d'haver superat la marató de Sables o la Transsahariana, però és el primer cop que afronta un repte de quinze dies sense parar. Avui arribarà fins a Roses i les altres etapes del periple gironí acabaran a la Jonquera, Setcases i Puigcerdà. Des d'allà, a través del GR-11, continuarà fins a la Val d'Aran. I posteriorment travessarà les terres de Ponent fins a Ulldecona per tornar al punt d'inici, l'Hospitalet de l'Infant. Els 1.200 quilos d'aliments els aportarà el grup Esclat-Bon Preu. I en paral·lel, els diferents municipis on fa nit promouen campanyes de recollida de queviures. Ahir, per exemple, els veïns de Begur van donar 275 quilos que es destinaran al Centre de Distribució d'Aliments de Palafrugell.

Després de les 14 hores sense pràcticament descansar –confessava que havia aprofitat per remullar-se els peus a la platja de Sant Feliu– i un dia calorós i xafogós, Fernández es va sotmetre a la rutina diària de recuperació física. Després va sopar i va intentar agafar el son, tasca “gens fàcil, després de tantes hores d'activitat”. A primera hora d'aquest matí l'aventura continua cap a Roses, travessant la badia de Pals, el Montgrí i el golf de Roses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia