Societat

CARLES RIERA

PRESIDENT DE CIEMEN

“Si l'Estat insisteix en la Lomqe haurem de desobeir”

“Seria la fi del model lingüístic i sociolingüístic del nostre ensenyament públic”

“El PP vol usar l'educació per a la nacionalització espanyola de tot l'Estat”

El president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (Ciemen), Carles Riera, està convidat avui al programa L'Illa de Robinson, d'El Punt Avui Televisió, per parlar sobre la pretensió del govern del PP d'imposar la Lomqe.

Què significaria per a Catalunya la imposició de la Lomqe?
Significaria la fi del nostre model educatiu, la fi del model lingüístic i sociolingüístic del nostre ensenyament públic. Seria un atac a un dels pilars, potser el més important, de la nostra construcció nacional i social. Seria certament dramàtic, per això no l'hem d'aplicar de cap de les maneres.
Atacar l'escola pública catalana és la intenció del PP?
Efectivament, la tendència de l'Estat, en general, i d'aquest govern, en particular, és la nacionalització espanyola de tot l'Estat. Saben que l'escola i l'ensenyament són un pilar d'un model de societat i ells volen fer-lo servir d'instrument per imposar el seu sistema nacionalitzador espanyol.
Es podrà imposar l'aplicació d'aquesta llei, de la llei Wert?
Estic convençut que l'hem de poder aturar i que l'aturarem. La societat i les institucions hem d'anar a l'una en defensa de la nostra identitat. Per això és important que la voluntat vagi acompanyada d'inversions en el nostre model. No podem defensar el nostre model sense invertir-hi per garantir la qualitat i eficàcia. Per tant, han d'acabar les retallades i s'ha d'invertir en l'escola pública.
I si l'Estat no recula?
Si l'Estat insisteix farem desobediència civil i institucional. No serà en l'única cosa que haurem de desobeir.
El govern català...?
No ha de cedir. Si cedeix, encara que sigui un mil·límetre, serà molt negatiu i la societat civil haurà de lluitar amb més força. No podem fer ni un pas enrere.
La manifestació del dia 14?
És molt important per defensar el nostre procés d'autodeterminació. Cal bolcar-s'hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia