Societat

El sector del luxe creix un 5,5% a Espanya en plena crisi

Barcelona concentra el 39% de les vendes de gama alta de l'Estat

El turisme internacional atia les vendes

La crisi ha partit la societat en dos. D'una banda hi ha el col·lectiu de persones que quan caminen pel passegi de Gràcia de Barcelona ho fan avivant el pas i, per descomptat, sense passar-los pel cap d'entrar en cap de les seves botigues de luxe, i d'una altra hi ha el grup de privilegiats a qui la depressió no ha fet ni pessigolles i que passegen pel mateix carrer carregats de bosses de compra. I pel que expliquen les estadístiques, la crisi no només no ha afectat els més rics, sinó que ha fet créixer la seva capacitat de compra.

La dada parla per si sola; el sector del luxe preveu facturar aquest any a l'Estat espanyol 5.400 milions d'euros, un 5,5% més que l'any passat, segons l'associació espanyola de luxe Luxury Spain. Precisament, l'Estat ocupa el cinquè lloc en aquest mercat dins dels països de la Unió Europea. Dins de l'Estat, Barcelona suposa el 39% d'aquestes vendes, amb un creixement superior a la mitjana i que arriba al 6% respecte a l'any passat. Darrere de Barcelona hi ha Marbella, Madrid, Eivissa i Palma.

El comportament alcista d'aquest sector, l'explica, en bona part, el mercat dels turistes. “Al consumidor estranger li agraden els productes espanyols i cada vegada més ens visita amb la idea de fer-hi compres”, explica Cristina Martin, presidenta de Luxury.

LA XIFRA

230.000
milions
és la xifra de negoci que el luxe mourà a tot el món durant aquest any, i creixerà fins a un 6%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia