Societat

EDUCACIÓ

Rigau dóna avui instruccions per afrontar la Lomqe

Ensenyament blinda els consells escolars i l'educació per competències

Es farà un projecte de voluntariat a l'ESO

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir que avui, últim dia lectiu, donarà als centres educatius les instruccions sobre com afrontar el curs vinent, en què s'haurà de començar a aplicar la llei Wert.

En una compareixença en la comissió d'Ensenyament del Parlament, Rigau va confirmar que el govern blindarà la participació dels consells escolars en els centres demanant que per aprovar el projecte educatiu calgui un informe preceptiu d'aquest òrgan i mantindrà la presència de la música i de l'ensenyament per competències, aspectes que queden relegats en la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe).

Els centres coneixeran avui com es concreta la distribució de les assignatures en l'horari del curs vinent, però Rigau va avançar que les llengües i les matemàtiques tindran més pes i que les matèries es classificaran en assignatures generals i específiques, al marge de la classificació que fa la Lomqe.

Pel que fa a la introducció del castellà com a llengua vehicular a l'escola que preveu la llei Wert, la consellera va recordar que el reglament que desenvolupa l'article que fa referència a les llengües “no està aprovat ni publicat al BOE” i les matrícules ja estan fetes. “És inaplicable”, va concloure.

Rigau va anunciar també que el currículum de l'ESO inclourà un projecte de servei comunitari que desenvoluparan els alumnes, amb l'objectiu que “descobreixin l'altruisme, l'empatia i la feina del tercer sector”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia