Societat

S'eleven a 70 els vols cancel·lats al Prat per la vaga de controladors a França

A Girona l'aturada afecta una dotzena de vols i provoca retards a altres connexions

Poca activitat a l'Aeroport de Reus, on l'aturada a França ha obligat a suspendre també dotze operacions

Els vols cancel·lats a l'aeroport de Barcelona-El Prat aquest dimecres fins a dos quarts de cinc de la tarda s'eleven a 70 a causa de la vaga de controladors aeris francesos, segons ha indicat fonts d'Aena. Així mateix, els aeroports de Girona i Reus registren fins aquesta tarda 12 cancel·lacions a cadascun.

A l'aeroport del Prat hi ha 16 vols cancel·lats amb origen o destí a França, 9 sortides i 7 arribades, i 54 vols suspesos amb destinacions a la resta d'Europa, 27 arribades i 27 sortides. Les companyies més afectades són Vueling, Ryanair i també Easy Jet.

En el cas dels aeroports de Girona i Reus, es tracta de vols amb origen o destí a diferents punts d'Europa, 6 sortides i 6 arribades en els dos casos.

La vaga a França ha obligat a suspendre 12 vols a l'aeroport de Vilobí d'Onyar, tots ells operats per l'aerolínia Ryanair. Tot i que avui no sortia cap avió de Girona cap a aeroports francesos, la vaga de controladors ha afectat els vols que creuen l'espai aeri d'aquest país. En concret, els vols que connecten amb dos aeroports de la zona de Londres, Dublin, Pisa, Wroclaw i Memmingem. De retruc, també hi ha altres vols que arrosseguen retards (en alguns casos, de fins a tres hores). A l'aeroport de Girona, en concret, aquest migdia això passava amb els de Bremen, Manchester o Luxemburg.

Alguns dels avions que no s'han enlairat des de la capital del Baix Camp tenien com a destinació Dublín, Manchester, Londres, Birmingham o Bucarest. L'aeroport de reus va viure ahir una jornada caòtica marcada per la desinformació dels passatgers i les llargues cues per aconseguir una plaça a vols alternatius. En canvi, aquest dimecres han estat pocs els passatgers que s'han desplaçat fins a la instal·lació reusenca. Un grup d'afectats han criticat que no podran tornar cap a Manchester fins d'aquí a una setmana perquè tots els vols ja estan plens i intenten trobar alternatives per tornar a casa.

Aena no descarta que algun dels vols afectats s'hagin cancel·lat per causes alienes a la vaga de controladors francesos, que s'ha convocat per protestar contra el pla d'inversions previst per als pròxims quatre anys.

La companyia Vueling ha avisat els usuaris que la vaga a de controladors aeris a França, que s'allargarà fins diumenge que ve, provocarà algunes restriccions sobre la seva operativitat habitual.

Per la seva banda, Ryanair ha anunciat que les autoritats franceses li han demanat que cancel·li fins al 20% dels vols el dimecres, amb la finalitat d'alleujar la pressió sobre els serveis de control de trànsit aeri francesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia