Societat

Badalona torna a fer un concert al passeig marítim sense tenir els permisos

La Generalitat no autoritza la celebració del Summer Festival perquè ha rebut una petició incompleta

El consistori denuncia “arbitrarietats”

La segona edició del Badalona Summer Festival ha començat sense els permisos necessaris perquè l'Ajuntament no ha completat la petició feta dijous al migdia, tot i que la celebració de l'esdeveniment que inclou concerts, activitats ciutadanes i una fira marinera feia setmanes que s'havia donat a conèixer. No és el primer cop que el consistori badaloní té problemes amb la sol·licitud de permisos per fer servir el nou tram del passeig marítim, una zona de domini marítim terrestre els usos de la qual ha d'autoritzar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. De fet, el Departament té obert en fase de valoració un expedient sancionador per al concert del 23 de maig, organitzat per la cadena Los 40 Principales.

La regidora de l'àrea de Govern, Maritxu Hervás, assegura: “És l'Ajuntament qui es fa càrrec de les despeses de seguretat, neteja i manteniment del mobiliari i la jardineria i, per aquest motiu, creiem que hauríem de tenir alguna cosa a dir sobre els actes que es fan en aquest espai que és nostre.” Hervás es mostra molesta pel que qualifica d'“arbitrarietats” en l'obtenció de permisos i assenyala que de concerts com els que s'organitzen a Badalona “se'n fan a molts municipis del Maresme”. Fonts de la Generalitat diuen que no hi ha cap problema per autoritzar les activitats que fa l'Ajuntament de Badalona al passeig marítim “si es sol·liciten pel canal adequat i s'adjunta tota la documentació necessària”. Hervás assegura que els permisos s'han demanat “dins el termini permès” encara que s'hagi esperat a fer-ho fins a hores abans que comencés el festival, quan el mateix Ajuntament exigeix a les entitats que volen fer activitats a la via pública que ho sol·licitin amb un mes d'antelació.

La resposta massiva quan es fan activitats lúdiques al passeig marítim és, segons la regidora, “la prova que tenim el suport dels ciutadans”. El Summer Festival es tancarà aquesta nit a dos quarts d'onze amb un concert gratuït del grup de pop espanyol La Unión. Per facilitar l'accés dels ciutadans que es desplacin en vehicle privat al passeig marítim, el port de Badalona obrirà les seves barreres i s'hi podrà aparcar de manera gratuïta.

LA FRASE

L'assistència massiva fa que l'Ajuntament senti que tenim el suport dels ciutadans
Maritxu Hervás
REGIDORA DE L'ÀREA DE GOVERN DE L'AJUNTAMENT DE BADALONA

Globus “biodegradables”

Els fanalets solidaris del Summer Festival de l'any passat han estat substituïts per globus d'heli que, segons els organitzadors, són “biodegradables”. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha volgut esquivar la polèmica generada l'any passat amb l'enlairada de fanalets propulsats per foc que van motivar la queixa d'alguns veïns i la sanció econòmica de 17.000 euros del Departament de Territori, tot i que l'Ajuntament manté que la multa va ser perquè no van autoritzar el concert que s'hi va fer. Els globus que aquesta nit s'enlairaran “compleixen la normativa vigent”, segons la regidora de l'àrea de Govern, Maritxu Hervás. La regidora de CiU, Mercè Rius, assegura que encara que siguin de material biodegradable “embruten perquè triguen a desfer-se”. Per això, IC-EUiA demana que s'aturi el llançament d'aquests globus, ja que els que vagin a parar al mar “podrien contaminar greument el medi natural”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia