Societat

Ocupen la gerència de l'Hospital de Bellvitge per denunciar el tancament de llits

Treballadors i usuaris participen en una acció per denunciar les retallades al centre

La direcció atribueix la protesta a un “conflicte laboral” i avisa que la concentració d'unitats és “imprescindible”

Salut defensa que el nombre de llits als hospitals no és equivalent a la qualitat assistencial que ofereixen

Un grup de treballadors i usuaris de l'Hospital de Bellvitge ha ocupat l'àrea de gerència del centre per denunciar les retallades a la sanitat pública, especialment el tancament de llits previst per l'estiu.

L'ocupació s'ha produït poc abans de les quatre de la tarda, quan la direcció es disposava a explicar en roda de premsa els detalls de la planificació estival.

La Junta de Personal assegura que es mantindrà amatent i adverteix que no permetrà el tancament de cap llit.

Des de la direcció del centre acusen els treballadors d'implicar pacients en un “conflicte que té origen laboral i salarial”. A més, adverteixen que la concentració d'unitats durant els mesos de juliol i agost és “imprescindible”.

Salut desvincula la xifra de llits de la qualitat assistencial

El departament de Salut ha defensat avui davant la polèmica pel tancament de llits a diferents hospitals durant el període estival que el nombre de llits no és equivalent a la qualitat assistencial que ofereixen els centres.

“El valor llit no és un indicador del nostre sistema sanitari, el que compta és l'activitat”, ha assegurat el director general de Planificació i Recerca en Salut, Carles Constante. I és que segons ha dit, la fluctuació estacional “s'ha produït sempre i entra dins de la normalitat” i no disminueix la qualitat en l'assistència.

Constante ha garantit l'accés a les urgències i als processos aguts durant l'estiu. “L'accés a les urgències es mantindrà, igual que l'accés als processos aguts i es potenciarà la cirurgia major ambulatòria”, ha dit.

El departament ha aclarit que durant els mesos d'estiu hi ha menys llits perquè creix la cirurgia menor ambulatòria, que permet que els pacients tornin a casa el mateix dia que són intervinguts i, per tant, “no ocupa estructures”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia