Societat

Societat

El restaurant ‘municipalitzat'

L'Ajuntament de Lloret de Mar té des de fa una setmana un restaurant que estava en garantia de cobrament dels deutes d'uns hotelers

Quan José María López, un restaurador de Lloret de Mar, va rebre una notificació de l'Ajuntament exposant que el local on té el negoci passaria a ser propietat de l'Ajuntament, va tenir un bon ensurt. Feia exactament dos anys que s'havia aventurat a obrir el restaurant en un local que, justament, també feia dos anys que era tancat. La inversió per posar a punt el local va ser “important”, segons les seves pròpies paraules, i no tenia ganes d'endur-se cap sorpresa. Hi ha països que estatitzen els bancs, i a Lloret acabaven de municipalitzar un restaurant? No és ben bé així, evidentment. El local on té el seu negoci, el restaurant Bagua, estava en garantia de cobrament dels deutes que tenen els amos de l'hotel Selvamar amb l'Ajuntament, i fa ben poc que es va formalitzar el canvi de titularitat del local (que també té un aparcament privat cobert). Dilluns passat López repassava nerviós els esdeveniments, la carta que havia rebut de l'Ajuntament i la trucada d'un regidor tranquil·litzant-lo. Aquell mateix dia, la junta de govern va acordar subrogar el contracte a l'empresa de López, que quan va llogar el local va firmar un contracte fins al 2027, i l'empresari va respirar més tranquil. L'única diferència per a López, d'origen andalús i establert fa més de 20 anys a Lloret, és que en comptes de pagar el lloguer als propietaris de l'hotel Selvamar el pagarà a l'Ajuntament.

“Quan vaig assabentar-me que se'l quedaria l'Ajuntament vaig patir, perquè no se sap mai què pot passar, però em va trucar un regidor i em va dir que no em preocupés, que en cas que el local se'l quedés l'Ajuntament, es respectaria el contracte de lloguer”, recorda López. Aquest restaurador recorda que va decidir llogar el local, que anteriorment havien gestionat uns armenis, malgrat que la situació no semblava òptima: el local no està a ni a prop de la platja ni tampoc està al centre del municipi. A més a més, s'hi havien de fer reformes. Ara n'està orgullós malgrat que, segons manté, pràcticament només cobreix despeses. El va batejar amb el nom de Bagua, que és un símbol de fengshui i, de fet, té tot el restaurant harmonitzat segons aquesta teoria oriental. Un dels dies que té més clients és el dimecres, en què fa nit de pinchos a 1 euro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia