Societat

Boi Ruiz nega que aquest estiu pugui haver falta de llits als hospitals

El conseller afirma que l'important és que els usuaris rebin l'atenció i que són els gerents dels hospitals els qui han d'habilitar més llits i obrir les plantes tancades si la quantitat de pacients ho requereix

Retreu als sindicats que “generin incertesa” entre la població amb una denuncia que amaga una reivindicació laboral

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat aquest dilluns que aquest estiu no hi haurà problemes de llits als hospitals catalans perquè es tanquin plantes o es redueixi el nombre de llits i ha volgut remarcar que l'important és que els usuaris de la sanitat pública siguin atesos. “Les llistes d'espera i la falta de llits són un mite polític”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Ruiz ha afirmat que són els gerents dels hospitals els qui decideixen tancar i obrir plantes, segons l'activitat estacional, com passa en èpoques de vacances. Per aquest motiu ha negat que el tancament de plantes i la reducció de llits denunciada pels sindicats als hospitals de Bellvitge i la Vall d'Hebron es degui a una qüestió relacionada amb la crisi econòmica o les retallades sinó a una qüestió de la temporada d'estiu, en què, segons ha explicat, es reforcen els serveis dels llocs més turístics.

Ruiz també ha remarcat que si cal disposar de més llits perquè hi ha una necessitat d'atenció que ho requereix els gerents dels hospitals tenen “l'ordre” de fer-ho i també “el seny” de posar-ho en pràctica. També ha remarcat que no s'hauria de parlar de tant de llits, sinó de malalts atesos perquè cada cop es fan més intervencions que no requereixen ingressos o ingressos domiciliaris.

El conseller considera que la denúncia que s'ha fet des dels sindicats sobre el tancament de plantes i falta de llits a hospitals com Bellvitge o la Vall d'Hebron “genera incerteses a la població” quan el que hi ha “darrera” de les denuncies són. segons ha criticat, “reivindicacions laborals”.

Durant l'entrevista, Mònica Terribas ha traslladat la queixa que havia arribat via Twitter al programa, en què s'assegurava que alguns pacients no podien ser atesos a Bellvitge i eren derivats al Parc Taulí de Sabadell, exemple que Ruiz ha assegurat desconèixer totalment.

La CGT de Bellvitge acusa Ruiz de mentir amb una foto

El sindicat CGT de l'hospital de Bellvitge ha acusat el conseller de “mentir” quan assegura que no falten llits als hospitals. I ho ha fet a través d'una fotografia enviada via Twitter a aquest diari en què es pot veure onze pacients que han entrat al servei d'urgències, un dels quals divendres passat, i que són atesos en boxes, segons denuncia el sindicat, per falta de llits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia