Societat

Seguiment massiu en la nova aturada de 24 hores dels taxistes de Barcelona

El Sindicat del Taxi diu que el seguiment és del “100%” per “por a patir incidents”

La manifestació del sector aquest migdia a la ciutat provoca problemes de trànsit

La vaga del taxi de 24 hores convocada aquest dimarts a Barcelona per l'organització Élite i el sindicat CNT ha deixat sense taxistes la ciutat. Aquest migdia una manifestació dels taxistes ha provocat problemes de trànsit a la ciutat.

Amb tot, bona part del sector no està d'acord amb fer una aturada ara. El Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), l'Agrupació Taxi Companys (ATC), la Coordinadora Metropolitana del taxi de Barcelona (CMT) i l'Associació Empresarial del Taxi (AET) han manifestat a través d'un comunicat conjunt el seu desacord. Tot i això, el seguiment de la vaga ha estat massiva, “del 100%” segons el STAC, perquè els conductors tenen “por a patir incidents” com ja va passar en l'anterior aturada, segons ha explicat a l'ACN el secretari general del STAC, José Maria Sánchez.

Igual que el passat 11 de juny, el motiu de l'aturada és expressar el rebuig contra les aplicacions com UBER o Bla bla car, que posen en contacte potencials clients del taxi amb conductors que els transporten sense llicència. Si bé STAC, ATC, AET i CMT també són contraris a l'existència d'aquestes aplicacions, no comparteixen la vaga d'aquest dimarts perquè consideren que tant el Departament de Territori i Sostenibilitat com el Ministeri de Foment ja estan fent “tot el que està al seu abast” pel tancament de les aplicacions, ha explicat Sánchez. Mentre l'aturada del 11 de juny estava secundada per totes les organitzacions vinculades al sector, la d'aquest dimarts ha estat convocada només per l'organització de taxistes Élite i el sindicat CNT.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia