Societat

Els hospitals de Calella i Blanes mantenen el metge del SEM

El Parlament aprova per unanimitat una moció d'ICV-EUiA en què es demanava el manteniment d'aquest servei

En quinze dies s'havien recollit 8.200 signatures contra l'eliminació

“El metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no es pot suprimir perquè la seva tasca és imprescindible per atendre amb eficàcia els casos sanitaris urgents.” Fa mesos que els treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) van advertir de la intenció del Departament de Salut de desmantellar els equips que integren les ambulàncies medicalitzades que tenen base als hospitals Sant Jaume de Calella i Blanes.

L'alerta va trobar aviat el suport de la ciutadania, que s'ha demostrat especialment contundent amb la recollida en els últims quinze dies de més de 8.200 signatures a favor de mantenir el metge. I la petició popular s'ha traslladat a la política. D'aquesta manera, ahir la comissió de Salut del Parlament va aprovar, a proposta d'ICV-EUiA, el manteniment del metge del SEM per a aquests dos hospitals del Maresme i la Selva. La moció criticava la retallada prevista pel Departament de Salut i instava a mantenir el servei. ERC la va esmenar indicant que no era cert que es preparés aquesta retallada i, un cop esmenada, tots els grups van votar a favor del manteniment del metge del SEM. Tot i això, ICV-EUiA, la impulsora de la moció, va recordar que amb els canvis en els concursos públics que està fent Salut hi està havent moltes modificacions de serveis i que, en molts casos, han estat afectats en negatiu.

Respecte a la campanya contra l'eliminació del servei, la portaveu del comitè d'empresa de la CSMS, la doctora Marina Saavedra, afirmava: “La gent del carrer ens animava i alguns ajuntaments havien signat mocions de suport a la nostra causa perquè estem defensant una sanitat pública de qualitat.”

Saavedra relaciona els canvis que el departament ha estudiat per al Maresme i la Selva amb la voluntat d'intentar pal·liar els efectes negatius d'haver fet tancar els CAP d'atenció continuada. “Ara necessiten més professionals que puguin desplaçar-se pel territori per atendre els pacients que ho necessitin”, comenta, i hi afegeix: “Per molt que es vulgui vendre com que posen més gent, en realitat el que fan és desmantellar uns equips que funcionen.”

LA XIFRA

2
unitats
medicalitzades, integrades per un metge, una infermera i un tècnic, funcionen a Calella i Blanes

LA FRASE

El Departament de Salut vol desmantellar uns equips del SEM que funcionen i que salven vides
Marina Saavedra
Portaveu del comitè d'empresa de la CSMS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia