Societat

Un videoaficionat capta un avió avortant l'aterratge perquè una altra nau travessa la pista de l'Aeroport del Prat

Aena nega que hi hagués cap perill perquè hi havia prou distància per fer l'operació i que a l'últim moment el pilot de l'aerolínia que arribava a Barcelona va decidir tornar a agafar alçada

El gestor aeroportuari obre una investigació

Un videoaficionat ha captat a un avió avortant un aterratge a l'aeroport del Prat, en una maniobra decidida a última hora pel pilot quan una altra aeronau, d'Aerolínies Argentines (Sky Team), estava travessant la pista per enlairar-se. AENA ha assegurat que no hi ha hagut risc en cap moment i que els dos avions estaven on havien d'estar.

En el vídeo, enregistrat el dissabte al matí per un spotter (aficionats a filmar aterratges i enlairaments dels avions) i difós a les xarxes socials, s'aprecia com un avió rus d'UTair Boeing 767-300 provinent de Moscou que anava a aterrar torna a agafar alçada a l'aeroport de Barcelona, una maniobra que s'anomena “motor i a l'aire”, just quan un avió d'Aerolínies Argentines estava fent maniobres a la zona per anar cap a la pista d'enlairament.

Un portaveu d'AENA ha assegurat que l'aterratge es podria haver efectuat sense cap risc, ja que els avions estaven en el lloc que els corresponia, amb la distància suficient entre ells.

La font consultada ha afegit que estaven actuant d'acord al procediment, tot i que el pilot de l'avió rus va optar a última hora per tornar a agafar alçada, amb la pràctica de “motor i a l'aire”. Els pilots poden optar per aquest procediment, habitual en els aeroports, per diverses causes –especialment davant condicions meteorològiques adverses– i demanar aterrar de nou. Es tracta d'una maniobra que compta amb tots les garanties de seguretat i per a la qual els pilots estan entrenats.

Segons el mateix portaveu d'AENA, cap de les dues companyies ha presentat denúncia.

De totes maneres, el gestor aeroportuari ha anunciat l'obertura d'una investigació. Els fets han estat notificats a la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil per al seu i anàlisis i la corresponent investigació perquè confirmi l'existència de l'incident i els seves causes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia