Societat

Banyoles apuntala la fira del bestiar de peu rodó

L'Ajuntament i La Caixa signen un conveni de col·laboració amb una aportació econòmica de l'entitat financera

La mostra de bestiar de Sant Martirià se celebra del 14 al 16 de novembre

Banyoles és la capital del bestiar de peu rodó, i això és sobretot evident a la tardor, en què aplega una de les concentracions més importants d'aquest tipus de bestiar al país. Ara La Caixa ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Banyoles de col·laboració econòmica amb la Fira de Sant Martirià, que els dies 14, 15 i 16 de novembre vinents celebrarà la trenta-sisena edició.

Aquest conveni té per objectiu contribuir a mantenir aquesta mostra com al referent entre els ramaders d'aquest tipus de bestiar. Ha estat signat per l'alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, i el director territorial de Caixa Bank a Catalunya, Jaume Masana.

El representant de l'entitat bancària ha destacat que el suport als sectors econòmics i productius del territori és un dels objectius de La Caixa. “Amb la signatura del conveni amb l'Ajuntament La Caixa aprofundeix en el seu compromís amb Banyoles i la comarca del Pla de l'Estany”, segons ha remarcat ell mateix.

A part de la mostra de bestiar de peu rodó, a la fira de Sant Martirià de Banyoles destaquen els diferents concursos que s'hi duen a terme i que tenen importants premis. Es tracta dels concursos morfològics de cavall de tir, híbrid, ase català, cavall de pura raça espanyola, cavall de concurs i cavall de pura sang àrab. Tot plegat se celebra al sector de la Draga, que es converteix durant tres dies en el punt de trobada dels responsables de les ramaderies del sector del país.

Firestany

Durant els mateixos dies, també es du a terme la fira multisectorial i comercial Firestany dins del pavelló de la Draga, un mercat d'artesania, la fira del dibuix i la pintura i la Mostra de races autòctones. Aquestes dues seccions de la fira estan organitzades per l'Ajuntament de Banyoles i l'Associació de la Fira de Sant Martirià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia