Societat

Gastronomia

Via Veneto, als fogons de Cap Roig

El restaurant barceloní durà la cuina del festival, fins ara en mans d'El Celler de Can Roca

Fan tres propostes amb productes de proximitat

El prestigiós restaurant barceloní Via Veneto, amb una estrella Michelin des del 1975 i tres sols Repsol, assumeix aquest estiu l'oferta gastronòmica del Festival de Cap Roig. En els darrers anys, els fogons del festival estaven en mans d'El Celler de Can Roca, però l'allau de compromisos internacionals dels germans Roca van forçar que les dues parts acordessin un parèntesi en la col·laboració amb el festival.

El director general de la fundació bancària La Caixa, Jaume Giró, va admetre que “el més difícil és encertar-la quan El Celler se'n va”, però per aquest motiu va explicar que han cercat “la garantia d'un establiment amb tradició, on la qualitat impera per davant de les modes i amb un servei impecable”.

L'oferta culinària s'estructurarà al voltant dels tres espais a dins del recinte del jardí botànic: la plaça del castell, amb una oferta informal d'entrepans i tapes; l'espai VIP per a patrocinadors i convidats al claustre de l'edifici, i el restaurant d'estiu, amb una terrassa a l'aire lliure i vistes al mar. El director de Via Veneto, Pere Monje, va desglossar l'extensa llista de propostes per les nits de concert, amb una aposta pels productes de proximitat de la Costa Brava –el peix i marisc de llotja o el recuit de Fonteta–, la resta de Catalunya i una carta de vins centrada en els cellers de la DO Empordà.

Carta adaptada a l'escenari

Monje va explicar que els sopars al claustre seran en format còctel, mentre que al restaurant serviran una selecció de la carta del restaurant pensada per a les nits d'estiu, com el cebiche de corball, la ventresca de tonyina d'almadrava i un gaspatxo de síndria amb amanida de marisc i caviar de truita de riu. Quant a la plaça, aposten per “fer un esforç per servir una oferta informal però amb productes de molta qualitat”: entrepans de pernil de Jabugo, d'anxoves de l'Escala i sobrassada amb mel.

Les propostes s'adaptaran a les temàtiques dels concerts, com en el cas de l'infantil del Club Super 3. L'equip de cuina incorporarà alumnes de l'escola d'hostaleria de Palafrugell i es crearan llocs de treball entre persones del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia