Societat

El missioner olotí Joan Soler busca recursos per al seu centre d'aprenents

Acull joves de Togo orfes o sense recursos, fan educació primària i els educa per ser aprenents d'oficis

La parròquia de la diòcesi de Dapaong (Togo) del capellà i missioner olotí Joan Soler té més de 1.500 feligresos i s'ha fet petita. El capellà busca recursos per construir-ne una de nova i destinar l'actual a escola de primària. Soler també vol ampliar la granja del centre de formació d'aprenents per sustentar el pagament dels seus petits sous i comprar lliteres, ja que ara els joves que hi resideixen dormen al terra. Aquest centre prepara joves per ser aprenents d'alguns oficis. Es tracta de joves sense família o bé amb pares amb dificultats que no els han dut a l'escola. En aquest centre, aprenen un ofici i, als vespres, reben formació en educació primària.

Aquests i altres projectes –una llibreria cooperativa, un centre social, un punt de venda de productes artesans creats per dones...– són els que el missioner olotí sufraga amb aportacions de Càritas, de particulars o d'organitzacions no governamentals com ara Umbele, que promou la família del prestigiós economista Xavier Sala Martín. Umbele ja ha ajudat la parròquia del Togo amb beques escolars i universitàries. Sala Martín i Soler van protagonitzar un col·loqui a Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia