Societat

Immigració

La ‘no' mesquita fa revifar el racisme

Una informació no confirmada apunta que Qatar vol convertir la plaça de toros de la Monumental en un gran temple islàmic

Grups xenòfobs aprofiten el debat per atemptar contra la comunitat musulmana

Fins ara és només un titular en un diari, un projecte que ningú ha confirmat i que tothom –tothom que ho havia de fer– ha desmentit, però l'enrenou mediàtic que ha aixecat el presumpte projecte de convertir l'edifici de la plaça de toros Monumental de Barcelona en un gran mesquita ha encès els col·lectius xenòfobs racistes que s'han afanyat a deixar rastre de la seva ideologia racista al barri de Fort Pius, on s'alça el recinte taurí.

La primera mostra van ser les pintades anònimes que van aparèixer en els murs exteriors de la plaça, tant al carrer Marina com al carrer Diputació. Eren pintades amb eslògans en contra de la comunitat musulmana, que ràpidament van ser repintades o contestades per altres que on deia “fora moros” van escriure-hi “fora nazis”.

De l'anonimat de les primeres pintades es va passar ahir a una altra acció, més contundent, i amb noms i cognoms, signada per la ultra Plataforma per Catalunya (PxC), que va omplir el barri i les bústies dels veïns amb prospectes en què la formació deixa clara la seva postura contrària a la religió musulmana. En comunicació amb aquest diari, alguns veïns del barri van explicar que els membres de PxC havien accedit al seu edifici després d'identificar-se a través de l'aparell intercomunicador com a agents d'informació de l'Ajuntament de Barcelona.

En el paper distribuït per l'organització xenòfoba apareix una visió manipulada de la façana principal de la plaça de toros amb dos minarets sobreposats damunt les dues torres principals. A la imatge també apareixen afegits un grup de musulmans fent el clàssic gest de resar agenollats. El paper es completa amb una llegenda que vol generar rebuig entre la població al projecte: “L'islamisme atempta contra les dones i contra la nostra identitat.”

La informació apareguda en el seu dia assegurava que l'emirat de Qatar és al darrere de la idea de fer aquest gran temple a la zona de les Glòries de Barcelona i que el projecte podria acollir 40.000 fidels. Tant l'Ajuntament de la ciutat com la firma Balañà, propietària de l'edifici, no saben res d'aquesta possibilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia