Societat

Uns 43.500 joves participen en 1.160 activitats d'estiu a la demarcació de Girona

Augment del nombre de casals, que es converteix en la principal activitat de lleure organitzada a les comarques gironines, davant de les colònies

L'Alt Empordà, comarca on se'n fan més

Uns 43.500 infants i joves i prop de 6.450 monitors i directors de lleure participaran aquest estiu en unes 1.160 activitats de lleure a les comarques gironines, segons les previsions de la direcció general de Joventut. Aquestes xifres suposen un augment respecte a l'any passat d'uns 2.500 infants i d'un centenar d'activitats. Les dades d'enguany les va fer públiques ahir el director general de Joventut, Toni Reig, que va visitar ahir diverses activitats que s'estan fent arreu de la demarcació. Reig va destacar que “les comarques de Girona concentren bona part de les activitats d'estiu que es fan a tot Catalunya: de les 200.000 persones que hi participen, entre nens i monitors, unes 50.000 ho fan a Girona”.

Més casals, menys colònies

Per tipus d'activitats, destaca l'augment del nombre de casals –370, 48 més que al 2013–, que s'han convertit en la principal activitat de lleure organitzada aquest estiu a la demarcació. L'altra gran activitat continuen sent les colònies, tot i que se n'han organitzat un xic menys –325, 23 menys–. També destaca l'auge de les rutes –180, 55 més– i un lleuger increment de les acampades –255, 7 més–, mentre que el nombre de camps de treball es manté –30.

Pel que fa al lloc de realització, l'Alt Empordà torna a ser la comarca amb més activitats (225), seguida del Ripollès (198), la Garrotxa (164), el Baix Empordà (157), la Selva (117), el Gironès (116), la Cerdanya (108) i el Pla de l'Estany (77). Respecte a l'any passat, hi ha més activitats a totes les comarques, excepte la Garrotxa.

Albergs i camps de treball

Les previsions donades a conèixer també inclouen les estades en albergs que formen part del programa L'estiu és teu! de la Generalitat. Aquest any s'ha sumat a l'oferta l'alberg de Sant Esteve d'en Bas, i en global als 9 albergs gironins s'han ofert 3.566 places per a nens i joves de 5 a 17 anys en diferents tipus d'activitats: idiomes, esports, música, teatre, combinades... La previsió inicial era oferir 4.142 places –una xifra molt superior als 2.727 de l'any passat–, però l'oferta s'ha ajustat. De moment, hi ha 2.443 inscrits confirmats i es preveu superar clarament els 2.563 participants que hi va haver al final al 2013 en les activitats d'estiu dels albergs de les comarques gironines.

Pel que fa a nens gironins que van participar l'any passat en el programa L'estiu és teu!, van ser un total de 671.

També es van donar dades dels camps de treball. N'hi torna a haver 30, 18 dels quals organitzats per la direcció general de Joventut a través de diferents entitats i fundacions. D'aquests, n'hi ha set de nous. En els 18 coorganitzats per la Generalitat s'ofereixen 405 places.

LA XIFRA

671
nens
de les comarques gironines van participar l'any passat en el programa ‘L'estiu és teu!' de la Generalitat

Estades de teatre a Girona ciutat

Entre les activitats que va visitar ahir el director general de Joventut, Toni Reig, hi va haver les estades de teatre que s'estan fent a la ciutat de Girona. Els participants s'allotgen a l'alberg Cerverí de Girona i dediquen el matí a fer activitats organitzades per l'escola de teatre El Galliner. En l'actual torn –de diumenge a diumenge– hi ha 28 nois i noies, però en tot l'estiu n'hi passaran 133. “És una estada que ens funciona bé”, va destacar Reig, que va explicar que aquest tipus només s'ofereix a Girona. També va destacar el bon funcionament de les d'idiomes i esports. “El 70% d'estades ja inclouen l'anglès d'alguna manera”, va subratllar.

Reig també va visitar ahir un casal de Salt on, gràcies a les noves beques de menjador d'estiu –sorgides dels diners de La Grossa–, s'ha pogut donar servei de menjador, i els camps de treball que s'estan fent a Sant Joan de les Abadesses i Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia