Societat

La Mercè arrencarà amb el pregó solidari de Núria Gispert

L'exdirectora de Càritas considera que les festes són un esdeveniment de cohesió social entre persones i cultures

L'artista barceloní Ignasi Aballí és l'autor del cartell d'aquest any

L'exdirectora de l'associació solidària Càritas, Núria Gispert, serà l'encarregada de donar el tret de sortida a les festes de La Mercè 2014 amb un pregó solidari el 19 de setembre. Gispert ha explicat aquest dijous que, malgrat Barcelona és una ciutat d'alegries i tristeses, on hi ha molts ciutadans que ho estan passant malament degut a la crisi, “no perd l'esperança”. En aquest sentit, ha considerat que les festes són un esdeveniment de cohesió social entre les persones i les cultures.

Núria Gispert va néixer el 1936, i va encetar la seva tasca social als 14 anys, quan va començar a anar a l'escola del barri de Can Tunis per ajudar a famílies desestructurades. Més endavant, va participar activament en el teixit associatiu del seu barri i va ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona entre 1979 i 1995.

De 1998 a 2004 va presidir Càritas Barcelona, que va combinar amb la direcció de Càritas Espanyola entre 2002 i 2004. L'any 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2013, la Medalla d'Or del Parlament

El cartell de les festes d'aquest any ha estat elaborat per l'artista barceloní Ignasi Aballí, una figura “que ha portat el nom de Catalunya per tot el món”, segons ha assegurat l'alcalde, Xavier Trias.

La ciutat convidada aquest any serà la capital de Suècia, Estocolm, ja que segons Trias, “Barcelona sempre ha tingut un ull posat en el nord d'Europa”.

El tinent d'alcalde, Jaume Ciurana, ha explicat que el Piromusical que marcarà el tancament de les festes el 24 de setembre, també tancarà les celebracions del Tricentenari.

El proper 7 de setembre es farà públic el programa definitiu de les festes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia