Societat

Recollida de material escolar per al curs vinent

La campanya que promou la Xarxa d'Acció Solidària s'inicia en cinc escoles

Les entitats socials, veïnals i sindicals que formen part de la Xarxa d'Acció Solidària (XAS) van donar ahir el tret de sortida a la campanya de recollida de material escolar que es destinarà el curs vinent a infants en situació de risc d'exclusió. La campanya s'inicia en cinc escoles del país que tenen en comú el fet de ser centres públics que funcionen amb criteris de socialització del material, i situats en barris d'alt risc d'exclusió social.

El projecte, que ha disposat del suport de l'Obra Social de La Caixa, pot ampliar-se a altres escoles, en funció de les iniciatives de participació i l'autoorganització ciutadana.

XAS posa a disposició dels ciutadans un correu electrònic ([email protected]) per demanar informació per fer arribar aquesta campanya a associacions de barris, entitats socials, centres de treball i escoles.

La XAS es va constituir ara fa un any per sumar els esforços de diferents organitzacions veïnals (Confavc, FAVB), sindicats (CCOO i UGT) i organitzacions socials (Trinijove, Catalana d'Esplai i Futur, Associació Catalana per la Pau, Botiga Solidària de Cornellà i Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa).

Els objectius de la campanya són sensibilitzar la ciutadania sobre la dificultat de moltes famílies per assegurar el material escolar als seus fills, cosa que afecta el principi d'igualtat d'oportunitats, i alhora denunciar que l'administració ha retallat un 80% de les ajudes en material escolar i n'ha incrementat l'IVA fins al 21%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia