Societat

La comunitat islàmica dóna aliments a la Creu Roja

Entrega tres tones de menjar recollits durant el ramadà

Acord a Lleida per destinar excedents de fruita a sucs que gestionarà el Banc dels Aliments

La Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya ha donat 3.000 quilos d'aliments a la Creu Roja per pal·liar la situació de pobresa que viu una part de la població catalana. La donació s'ha fet coincidint amb la festivitat religiosa del ramadà i consisteix principalment en productes secs, com ara pasta, llegums i sucre, i llet.

Els aliments recollits els distribuirà la Creu Roja entre els seus usuaris atesos en els projectes de lluita contra la pobresa i l'exclusió social, indistintament del seu origen, en el territori català. L'acte de lliurament dels aliments recollits es va fer ahir a la plataforma logística humanitària que la Creu Roja té a la població de la Pobla de Claramunt.

D'altra banda, el sector de la indústria transformadora i les entitats benèfiques Banc dels Aliments i Creu Roja van arribar dijous a Lleida a un principi d'acord per destinar a beneficència sucs elaborats amb excedents de fruita amb l'objectiu de regular el mercat de fruita de pinyol. L'acord es va establir en una reunió a la subdelegació del govern en què van participar totes les parts implicades.

Aquest principi d'acord, que no estableix el volum de fruita a retirar sinó previsions obertes en funció de l'evolució del mercat, s'haurà de concretar en els pròxims dies per tal d'habilitar els mecanismes necessaris al més aviat possible.

El preu de retirada de fruita destinada a beneficència que estableix la CE és de 0,269 euros per quilo, quantitat que el pagès rep a través de l'OPFH, que, a la vegada, ho cobra mitjançant els programes operatius europeus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia