Societat

Cultura, esport i oci per celebrar 90 anys de metro

Una cursa nocturna pels túnels de la línia 2 serà la primera de la quinzena d'activitats que organitza TMB

Un reguitzell d'actes relacionats amb l'esport, la cultura, la història i l'oci configuren el programa que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha organitzat per commemorar enguany el 90 aniversari del primer tram de metro de Barcelona, inaugurat el 30 de desembre del 1924 i que unia les places Lesseps i Catalunya.

En aquest temps la xarxa ha crescut fins a tenir 141 estacions i 102,6 quilòmetres, convertint-se en el transport públic més utilitzat a la ciutat, ja que hi puja un milió de persones cada dia. Per mostrar aquest protagonisme històric el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president de TMB, Joaquim Forn, i el director general de Metro, Sebastián Buenestado, va presentar la quinzena d'activitats que es desenvoluparan durant l'últim trimestre. Forn va assegurar que l'objectiu és continuar millorant en la “eficàcia” i en la “eficiència” per assolir uns “màxims” nivells d'excel·lència.

Una de les primeres activitats serà la Discovery Underground Barcelona 2014, una cursa a peu no competitiva de 10 quilòmetres, organitzada per Discovery Max, que se celebrarà la nit del 28 al 29 d'agost pels túnels de la línia 2, entre les estacions d'Universitat i Gorg. Hi participaran 300 persones seleccionades entre les 13.000 inscrits actualment. La programació clourà al desembre amb un acte institucional al Liceu, amb la presentació del llibre commemoratiu 90 anys del metro de Barcelona i una sortida extraordinària d'un tren restaurat, com els que es van estrenar el 1924, que farà un recorregut per la línia 2 amb sortida des de l'estació Sagrada Família i arribada a la de Sant Antoni.

Altres activitats que inclou el programa d'actes que es pot consultar al lloc web de TMB són activitats de divulgació, com ara una exposició itinerant sobre els 90 anys d'història i itineraris guiats per la Barcelona subterrània. També s'organitzarà un cicle de conferències entre el 23 i el 30 d'octubre i els dies 5 i 12 de novembre a la biblioteca Jaume Fuster i el Col·legi d'Enginyers.

Usuaris i treballadors poden col·laborar aportant imatges per fer un àlbum virtual retrospectiu. Els empleats, a més, tindran el seu propi acte de reconeixement amb un concert de Love of Lesbian a l'Auditori el 30 de setembre.

LA XIFRA

141
estacions
i 102,6 quiòmetres de recorregut ha anat teixint el metro pel subsòl de Barcelona en 90 anys.

LA FRASE

L¡objectiu és continuar millorant en eficàcia i eficiència per assolir un màxims nivells d'excel·lència
J oaquim Forn
PRESIDENT de TMB

LA DATA

15-12-2014
és la cloenda
del programa de l'aniversari amb un acte institucional que es farà al Liceu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia