Societat

Espectacular segona nit de focs a Blanes

Va actuar María Angustias Pérez, guanyadora del concurs l'any passat

L'empresa granadina María Angustias Pérez va oferir la nit de divendres un espectacle pirotècnic impactant en la segona jornada del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava. Curiosament, el mateix dia, hores abans de competir, l'Ajuntament de Blanes va lliurar a aquesta empresa andalusa el trofeu corresponent al 43è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que va guanyar l'any passat. L'acte es va fer a la sala de plens del consistori, i el va encapçalar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores, així com dels membres de la comissió tècnica del concurs.

Ahir, quan la festa major de Blanes va arribar al seu punt àlgid amb la celebració de la festa de Santa Anna, patrona del municipi, l'encarregada de disparar va ser la Pirotecnia Zaragozana, una de les més veteranes de l'Estat espanyol. Si bé a Blanes se la coneix molt bé perquè hi ha participat en nombroses ocasions, no ha arribat a guanyar mai el primer premi, i en canvi sí que s'ha classificat diverses vegades en la segona i tercera posicions. Per últim, per tancar el concurs d'aquest 2014, diumenge competirà l'única empresa estrangera, la pirotècnia Privatex, d'Eslovàquia.

El dia central de la festa major per Santa Anna

Ahir va ser el dia central de la festa major amb motiu de la festivitat de Santa Anna, patrona del municipi. La jornada va començar revivint un dels actes més històrics, la sortida de la comitiva oficial des de la porta de l'edifici de l'ajuntament de Blanes. L'alcalde, Josep Marigó, que portava la vara d'alcalde, va encapçalar la cercavila acompanyat de regidors i regidores de l'Ajuntament. Anaven precedits per la Banda Musical de Blanes, així com pels balls dels dos gegants, en Gastó i na Caterina, a càrrec dels membres de la Colla Gegantera de Blanes. La comitiva va arribar fins a la parròquia de Santa Maria, on es va fer missa, i després es va fer el ball de morratges amb l'Esbart Joaquim Ruyra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia