Societat

Espectacle deslluït a Blanes en la tercera nit de focs

Una avaria en el sistema informàtic de l'empresa Pirotecnia Zaragozana va obligar a fer el llançament dels focs amb retard i de manera manual

Una avaria en el sistema de comandament informàtic de l'empresa Pirotecnia Zaragozana va retardar i deslluir l'espectacle de focs la nit de dissabte, per Santa Anna. Segons van explicar responsables de Pirotecnia Zaragozana, en fallar-los el sistema informàtic amb què es programen les seqüències de llançament dels diferents trams de l'espectacle, aquest no va poder ser tan espectacular com tenien previst, en part perquè les diferents seqüències d'efectes del castell de focs es van haver d'anar llançant de manera manual.

L'avaria va fer que es retardés l'inici dels focs, fet que va aixecar les protestes del públic congregat, principalment a les platges. La comissió tècnica del concurs de focs d'artifici, que té cura de triar les empreses que hi participen, estudiarà si proposa a l'Ajuntament de Blanes que s'imposi alguna sanció a Pirotecnica Zaragozana per l'incident. Aquesta decisió podria donar-se a conèixer dimarts vinent, quan és previst que es reuneixin la comissió tècnica i el jurat popular del certamen blanenc per emetre el veredicte de la 44a edició.

La jornada del dissabte és quan, habitualment, la festa major de Blanes i el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava registren un major nombre de visitants. Alguns arriben a la població des de molt lluny, atrets pel prestigi que ja té el certamen.

El dia més multitudinari

Segons fonts de la policia local i Protecció Civil, es calcula que dissabte hi havia a Blanes uns 250.000 espectadors. A més, aquest any, la jornada va coincidir amb el dia central de la festa major de Blanes, ja que se celebra la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila. Ahir a la nit, va tancar el concurs internacional de focs l'empresa eslovaca Privatex-Pyro.

LA XIFRA

250.000
persones
es calcula que van presenciar l'espectacle del concurs de focs la nit de dissabte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia