Societat

Desactivada l'alerta del pla Inuncat un cop ha passat el front de tempestes

Les intenses pluges, amb fort vent i calamarsa, han afectat el Maresme, Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental

Renfe restableix la circulació a les línies R1 i RG1 entre Vilassar de Mar i el Masnou

Protecció Civil ha desactivat al voltant de tres quarts de set del vespre l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat que s'havia activat aquesta tarda per les tempestes, amb fort vent i calamarsa, que han afectat el Maresme, Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental. Així mateix, també s'ha restablert la circulació a les línies R1 i RG1 entre Vilassar de Mar i el Masnou després d'una incidència en el sistema de comandament del control del trànsit dels combois i, segons Renfe, es van recuperant les freqüències de pas de forma progressiva.

Segons indica el Servei Meteorològic, les tempestes han passat molt ràpid i han estat molt intenses, amb puntes de fins a 29 l/m2 en deu minuts a Vilassar de Mar, per exemple, fet que ha provocat que les rieres patissin un augment important del cabal en poc temps.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 65 trucades des de les dues del migdia i fins a dos quarts de set del vespre per incidències relacionades amb les pluges intenses, la majoria des del Maresme. El període en el que hi ha hagut més incidències ha estat entre les dos quarts de quatre i dos quarts de cinc, en el que s'han rebut 47 trucades per incidències. El municipi des d'on s'han rebut més trucades és Vilassar de Mar (27), seguit de Premià de Mar (11), Barcelona (4), Badalona (4) i El Masnou (4). Del total de 65 trucades al telèfon 112, 36 han estat per inundacions de baixos i pàrquings i de carrers i carreteres, mentre que 9 han estat per arbres i branques caiguts.

De les 65 trucades al 112, s'han derivat 58 als Bombers de la Generalitat. Els efectius han estat requerits, bàsicament, per esgotaments d'aigua en baixos, terrasses i garatges i per treure aigua de la via pública, retirar algun arbre caigut i fer sanejaments diversos. A Mataró, Badalona i Mollet del Vallès, la caiguda d'arbres ha afectat algun vehicle que estava estacionat, però cap persona ha resultat ferida. Des del Maresme, se'ls ha requerit en 39 ocasions.

S'ha restablert la circulació de la línia R1 entre Vilassar de Mar i Masnou en ambdós sentits, que s'havia hagut de tallar per uns tendals d'una guingueta que el fort vent i la pluja han caigut sobre la catenària. El pla Ferrocat s'ha posat en prealerta mentre es tornava a la normalitat.

D'altra banda, moltes platges catalanes mantenen encara bandera vermella o groga a causa del mal temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia