Societat

La Universitat de Lleida tanca portes fins al 24 d'agost per poder estalviar uns 15.000 euros

La majoria d'edificis estaran tancats al públic durant tres setmanes tot i que es manté l'obertura d'alguns equipaments i serveis

Amb aquesta iniciativa, la gerència pretén fer front a la retallada del finançament de les universitats públiques catalanes

La Universitat de Lleida (UdL) tancarà aquest mes d'agost les seves portes durant tres setmanes per estalviar uns 15.000 euros en electricitat, manteniment i neteja, entre altres despeses. La majoria d'edificis estaran tancats al públic entre els dies 2 i 24 d'agost, ambdós inclosos, tot i que es restaran en funcionament diferents equipaments i serveis, a banda d'un servei de seguretat les 24 hores del dia. Aquest és el quart any consecutiu que la UdL aplica aquesta mesura, que segons la gerència serveix “per racionalitzar el funcionament dels serveis públics i fer front a la retallada del finançament de les universitats públiques catalanes, tal com estableix el Pla Econòmic 2011-2014”.

La majoria d'edificis de la UdL estaran tancats al públic fins al 24 d'agost tot i que restaran en funcionament la biblioteca de Ciències de la Salut, entre les nou del matí i les tres de la tarda, i la sala d'estudis del mateix campus, entre les tres i les nou del vespre. També mantenen la seva activitat el Registre General de la UdL, ubicat a l'edifici del Rectorat; l'estabulari i l'edifici docent de la Facultat de Medicina; l'edifici de Biomedicina 1, que acull l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida; i alguns laboratoris de l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agrària. També hi haurà servei de seguretat les 24 hores en tots els campus.

La Universitat de Lleida va començar amb els tancaments institucionals a l'estiu del 2011 coincidint amb les retallades pressupostàries i, des de llavors, n'ha anat augmentant la durada. Va començar amb dos setmanes al mes d'agost i una durant les vacances nadalenques i l'any següent les va ampliar a tres setmanes i dos, respectivament. En aquest 2014, ja s'ha produït un tancament per Setmana Santa, del 14 al 21 d'abril, i ara el de l'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia