Societat

transports

La sortida de les vacances d'agost supera la vaga a Renfe

La protesta s'ajusta als serveis mínims

Rodalies reajusta horaris a partir de dilluns vinent

Una vaga menys, una operació sortida més. La que es va viure dijous i ahir a les andanes de les principals estacions de tren del país va ser una prova superada, tot i que amb algunes dificultats. Per un costat, i a causa de l'inici de vacances d'estiu, hi havia més moviment de passatgers que un dia normal i, per l'altre, i a causa de la vaga dels treballadors de Renfe, hi va haver menys trens que com de costum.

Tant els sindicats com la companyia Renfe van coincidir a dir que la protesta s'havia desenvolupat amb normalitat i que els serveis mínims s'havien respectat. Tot i això, no es van poder evitar les queixes dels passatgers que es van veure afectats de ple per l'endarreriment o per la cancel·lació de trens.

Els sindicats denuncien el deteriorament del servei que, segons el seu criteri, és degut a la falta de personal. És per això que demanen un augment de la plantilla que vagi acord amb l'augment de l'activitat.

D'altra banda, dilluns vinent Rodalies de Catalunya reajustarà els seus horaris amb motiu del període estival i també perquè hi ha menys afluència de viatgers. Les línies afectades són l'R2 nord (de Barcelona a Maçanet per Granollers Centre); l'R3 (de l'Hospitalet de Llobregat a Puigcerdà per Vic) i R4 (de Sant Vicenç de Calders a Manresa per Martorell).

Els nous horaris de Rodalies de Catalunya s'establiran fins al dia 5 de setembre i, segons un comunicat de Renfe, aquesta oferta “garanteix” la mobilitat dels viatgers.

LA XIFRA

77
per cent de serveis mínims són els que hi havia en llarga distància i alta velocitat. Als Avant, va ser del 66%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia