Societat

El Circuit torna a convertir Barcelona en la capital del món homosexual

El festival celebra la setena edició consolidat com el més important del sector gai i lèsbic

S'espera que atregui més de 71.000 visitants, que deixaran cent milions

El desembarcament va començar dimecres, i la festa, que ara enfila el seu primer cap de setmana, s'allargarà fins al diumenge de la setmana vinent. Durant una setmana i mitja, en plena canícula, Barcelona esdevé capital mundial del món homosexual. O, si més no, és la seu de la cita festiva més ambiciosa i d'èxit dirigida al públic homosexual. No en va, el festival Circuit, que així és com s'anomena el sarau, celebra ja la setena edició; no ha parat de créixer i ara ja és considerat el més important a escala mundial dels dedicats al públic gai, lèsbic, bisexual i transsexual (GLBT).

El festival va néixer ja en plena crisi, el 2008, fet que no va impedir que en el primer any ja atragués 35.000 persones. L'any passat ja van ser més de 71.000, provinents de quaranta països. Un 19%, provinents del conjunt de l'Estat. La resta, estrangers, sobretot francesos (13,2%), alemanys (12,7%), italians (11,3%) i australians (10,15%).

Aquest any els organitzadors, el grup català especialitzat en oci nocturn Matinée Group, esperen superar aquesta xifra, en part gràcies a les 2.500 turistes que desembarcaran provinents del vaixell de creuer gai nord-americà Atlantis Cruise el dimarts 12 d'agost. És el mateix dia en què està programada l'activitat estel·lar del festival, el Water Park Day, la festa més gran per a gais i lesbianes en un parc aquàtic, que se celebrarà a l'Illa Fantasia, a Vilassar de Dalt.

Alhora, la festa aquàtica servirà de tret de sortida de la programació per a dones, que des de llavors i fins al diumenge 17 se simultaniejarà amb la destinada a homes, que és la que ja va arrencar abans d'ahir. El públic del festival és en un 86% masculí, però el festival lèsbic, batejat com a Girlie Circuit Festival, està considerat també el de més èxit del seu sector.

Injecció de cent milions

L'organització calcula que l'impacte sobre la capital catalana i l'àrea metropolitana de Barcelona és de cent milions d'euros. El festival està dirigit a un públic d'alt poder adquisitiu. Els preus de les entrades per a cadascuna de les festes diürnes i nocturnes que constitueixen el plat fort de la programació –que també inclou xerrades, debats, exposicions, tallers i activitats esportives– oscil·la entre els 25 i els 55 euros. Els assistents al festival, majoritàriament homes d'entre 20 i 45 anys amb estudis superiors i d'estatus socioeconòmic mitjà i alt, passen de mitjana vuit dies a la ciutat, i gasten 250 euros diaris en allotjament, menjar i compres.

LES XIFRES

57
festes
i activitats diürnes i nocturnes estan programades en els onze dies que dura el festival
250
euros
es deixa diàriament cadascun dels 71.000 assistents en allotjament, menjar i compres
7
anys
, des del 2008, fa que se celebra el Circuit Festival a Barcelona, on l'afluència no ha parat de créixer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia