Societat

Els musulmans de Mollet tornaran a resar a la plaça de l'Ajuntament

Hi faran l'oració dels divendres a partir del setembre per reclamar la reobertura del seu local

L'entitat Al Huda vol establir-hi un centre cultural

La comunitat islàmica Al Huda, de Mollet del Vallès, tornarà a ocupar la plaça de l'Ajuntament al setembre per reivindicar la reobertura del seu local del carrer Àngel Guimerà i l'avinguda Badalona, precintat fa un any per l'Ajuntament. S'hi farà l'oració dels divendres, entre 2/4 de 2 i 2/4 de 3 de la tarda, com a mesura de protesta per l'última negativa del consistori a permetre la reobertura del local que l'entitat islàmica va llogar amb opció de compra amb la intenció inicial de traslladar la mesquita del carrer Sant Ramon.

L'Ajuntament va impedir l'obertura de la mesquita després de comprovar que s'hi feien obres de reforma sense autorització i argumentant que el pla general no permet un centre de culte a l'edifici. Al Huda, per la seva banda, va argumentar que quan van demanar informació sobre el trasllat de la mesquita, l'any 2012, el pla general permetia l'obertura d'un oratori. Després d'aquesta petició d'informació, però, l'Ajuntament va aprovar una modificació urbanística que ja no permetia l'obertura de mesquites en l'immoble. Al Huda va ocupar la plaça Major com a mesura de protesta i hi va fer les cinc oracions diàries des del juliol fins a l'octubre de l'any passat.

El setembre d'aquest any, la protesta tornarà perquè l'Ajuntament ha rebutjat de nou una petició de l'associació per obrir un centre cultural al mateix local. El consistori al·lega que, en tractar-se d'una entitat religiosa, “tampoc es reuneixen els condicionants pel desenvolupament de l'ús educatiu en els termes que defineix el planejament”.

LA DATA

24.07.14
És el dia
que l'Ajuntament va respondre negativament a la petició de l'entitat islàmica per obrir un centre cultural.

LA FRASE

Al Huda forma part de la Comissió Islàmica, integrada per entitats socioculturals i de culte
Ahmed Balghouch
PRESIDENT D'AL HUDA

La condició religiosa, raó de la negativa

La resposta de l'Ajuntament diu que, “atès que l'objecte i finalitat d'Al Huda és desenvolupar accions i activitats de caràcter de culte i religiós, atenent que és un ús que no es troba admès en l'article 71.3 del POUM, no es pot considerar que l'activitat a desenvolupar sigui un ús educatiu ni sociocultural”. El president d'Al Huda, Ahmed Balghouch, insisteix, però, en el dret de l'entitat a obrir un centre cultural i no de culte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia