Societat

Calella porta als jutjats el turisme de borratxera i demana que l'Springbreak no pugui tornar

L'Ajuntament denuncia que s'ha malmès la imatge del municipi pels qui promouen “festa amb contingut sexual i consum d'alcohol sense límit”

L'Ajuntament de Calella (Maresme) ja té a punt la documentació per dur als jutjats l'operador turístic Playa y Fiesta, organitzador de l'Springbreak. El consistori defensa que l'estada del miler de joves francesos el passat pont de Maig sota el reclam de “festa amb contingut sexual i consum d'alcohol sense límit” ha malmès greument la imatge d'una població que ha deixat “a les antípodes” el model del 'turisme de borratxera' i que ara aposta per consolidar-se com a destinació familiar i esportiva. En la demanda, a la qual ha tingut accés l'ACN, l'Ajuntament reclama que es reconegui el dany causat i un veto a aquest operador perquè “s'abstingui en el futur a promoure aquest tipus de producte turístic”.

“Els empresaris que vulguin viure a costa de l'incivisme no tindran cabuda”. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, continua amb la seva campanya de “tolerància zero” davant qualsevol iniciativa turística que pugui malmetre el nom de la ciutat i la feina del sector per a la consolidació de Calella com una destinació de qualitat.

Tres mesos després que un grup de 900 joves francesos aterressin a Calella atrets per l'oferta d'un operador que els prometia una setmana d'alcohol, sexe i festa desenfrenada per 270 euros, l'Ajuntament ha tancat tots els expedients i ara està en disposició de presentar una demanda civil contra l'empresa per danys a la imatge del municipi.

L'Ajuntament reconeix que l'oferta turística ha canviat molt al llarg dels anys, passant per “models no sempre desitjables”. Ara, però, s'ha aconseguit un “canvi de paradigma” i amb campanyes com les de l'Springbreak la ciutadania “pot haver rebut una imatge distorsionada de l'activitat turística que es realitza a Calella sense ni tan sols conèixer el lloc”.

En aquest sentit, l'alcaldessa adverteix a l'operador que no vol que torni a Calella i es reafirma en la seva aposta per turisme de qualitat: “Han demanat fer una segona edició de l'Springbreak el 2015 però ja li hem dit que no eren benvinguts perquè el reclam de sexe i alcohol no ens aporta cap valor afegit al municipi”, explica l'alcaldessa.

De fet, la demanda que es prepara demana que es reconegui formalment que els paquets turístics basats en el 'turisme de borratxera' causen danys a la imatge de Calella i que ni Playa y Fiesta ni cap empresa relacionada pugui tornar en el futur amb aquest reclam. També es demanarà que la sentència es publiqui a sis diaris per tal de contrarestar la imatge negativa.

Candini detalla que una de les “submarques” que s'amaga darrere els propietaris de l'operador Playa y Fiesta és una productora de porno. Segons l'alcaldessa aquesta coincidència “ja demostra que és el que es persegueix amb aquest tipus de turisme”. L'Ajuntament preveu presentar la demanda el pròxim mes de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia