Societat

L'Ajuntament de Barcelona promet “tolerància zero” amb l'incivisme

La regidora de Ciutat Vella garanteix als veïns de la Barceloneta que “no estan sols”

Mercè Homs assegura que el consistori treballa perquè els habitatges d'ús turístic no generin molèsties

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha assegurat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona tindrà “tolerància zero” davant l'incivisme i ha assegurat que els veïns de la Barceloneta que han sortit al carrer per protestar contra el turisme de borratxera “no estan sols”.

Un centenar de veïns del barri de la Barceloneta de Barcelona van improvisar ahir a la nit una manifestació, que han repetit aquest migdia, contra el turisme de borratxera. Els participants es van concentrar davant una agència immobiliària en la qual es lloguen apartaments turístics per denunciar el soroll i les molèsties que els causen alguns turistes.

Arran d'aquestes protestes, els grups municipals del PSC, el PP i Ciutadans (Cs) han carregat avui contra l'alcalde, Xavier Trias. Els partits de han exigit que es regulin els pisos turístics i es doni una resposta a les queixes dels veïns del barri.

En declaracions als periodistes, Homs ha assegurat que els veïns de la Barceloneta, un barri que pateix una forta pressió turística a l'estiu, “no estan sols”. “Estem treballant perquè els habitatges d'ús turístic no generin problemes de soroll ni molèsties. Ja fa temps que actuem sobre qualsevol queixa i denúncia sobre qualsevol pis que actuï incorrectament, i sempre es realitzen les inspeccions oportunes”, ha indicat.

La regidora ha avançat als veïns de la Barceloneta que a principis de setembre es reunirà amb ells i els ha assegurat que el consistori segueix de prop aquesta problemàtica per garantir la seva tranquil·litat i evitar que s'alteri el seu dia a dia al barri.

En aquest sentit, ha recordat que els últims dies s'ha reforçat la presència policial a la zona, per evitar que es produeixin episodis incívics i per preservar el descans dels veïns.

D'altra banda, ha explicat que el consistori està treballant per ordenar els habitatges d'usos turístics a Ciutat Vella.

També ha recordat que la modificació del Pla d'Usos, aprovada fa poc més d'un any, preveia una clàusula que obligava els habitatges d'ús turístic aïllats a agrupar-se en blocs sencers.

Fins el passat 15 de juliol, dels 604 pisos legalitzats com a apartaments turístics, 133 ja s'havien agrupat i existeixen 38 edificis amb llicència per destinar-se de forma completa a aquest tipus d'allotjament.

De la seva banda, el líder d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, ha anunciat avui que el seu grup proposarà a l'alcalde Xavier Trias que apliqui un pla per limitar tots els allotjaments turístics, inclosos hotels, apartaments o albergs.

“És necessari controlar el turisme i no que el turisme ens controli a tots”, ha alertat.

Gomà ha denunciat que la suspensió de llicències proposada fa mesos per l'Ajuntament ha arribat tard i és “absolutament contradictòria” amb la política de “barra lliure al turisme que CiU ha impulsat a Ciutat Vella”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia