Societat

La Barceloneta es manifesta per quarta vegada contra el turisme de borratxera

E ls veïns consideren que les mesures proposades pel consistori són insuficients

Rebutgen que la regidora Mercè Homs sigui la interlocutora i demanen parlar directament amb l'alcalde Trias

Una vegada més, i ja en són quatre aquesta setmana, els veïns de la Barceloneta s'han manifestat a la tarda contra el turisme de borratxera i l'incivisme, que atribueixen, en gran mesura, a la proliferació d'apartaments turístics irregulars a la zona.

Aquest dissabte a la tarda unes 1.500 persones, segons els convocants, han participat a la mobilització, que ha recorregut diversos carrers del barri des de les sis de la tarda fins poc abans de les vuit del vespre. La marxa ha passat pel passeig marítim i s'ha aturat a l'avinguda Joan de Borbó, on els manifestants han tallat el trànsit. La protesta ha acabat a la plaça Poeta Boscà. Veïns d'altres zones de la ciutat afectades per la pressió turística, com el Raval, el Paral·lel o el Born.

Davant el fracàs de l'assemblea celebrada divendres amb l'assistència de la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, els veïns reclamen ara que sigui l'alcalde Trias, i no Homs, l'interlocutor en conflicte.

El president de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Oriol Casabella, ha reiterat en declaracions a Europa Press que les mesures proposades per l'Ajuntament són insuficients. Segons ell, la regidora ha “quedat desautoritzada” després de no arribar a un acord a la reunió que van mantenir aquest divendres.

De moment hi ha dues manifestacions més convocades per a la setmana vinent. La primera es farà el dimecres a les 10 de la nit i la segona dissabte a la tarda. Aquesta última mobilització vol arribar a la plaça Sant Jaume i sumar participants d'altres barris de Barcelona sensibles a aquesta problemàtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia